Caixa Popular

Logo ruralvía

 Valenciano
Buscador
Mapa Web

La Fundació Horta Sud i el Grup Ugarte Automoció signen un conveni de col·laboració per a l'enfortiment del teixit associatiu17/06/2015

Les dos entitats junt amb Caixa Populuar convoquen anualment les ajudes a proyectes interassociatius

Convenio Ugarte

Les entitats pretenen ajudar a millorar la gestió i incidència de les associacions que treballen en la millora de la qualitat de vida de les persones i els municipis com a base per a millorar la democràcia. Un model associatiu basat en tres eixos: la transparència i compliment de la legalitat per part de les associacions, l'increment de la seua base social i representativitat, i l'enfortiment de la seua capacitat crítica i autonomia.

Segons paraules del director general de Grup Ugarte, Miguel Peraita; “nosaltres volem retornar una part del que la societat ens dóna, i creiem que és en benefici de tots que la societat civil assumisca una sèrie de valors ètics com a solidaritat, transparència, col•laboració, responsabilitat, etc.. ”

El conveni es concreta per als anys 2015 i 2016 en la col•laboració en el programa d'ajudes a projectes interassociatius que ambdues entitats al costat de Caixa Popular porten convocant en els últims anys i la quantia dels quals ascendeix a 20.000 €.

Enguany s'han presentat quasi un centenar d'entitats en 30 projectes interassociatius. Les bases per al 2016 ja es poden consultar en les webs de qualsevol de les entitats.

Alfred Domínguez, president de la Fundació Horta Sud va destacar que “una bona part de la societat civil assumeix cada vegada més un esperançador protagonisme en la construcció d'una societat més justa, un protagonisme que haurem de potenciar”.

La Fundació Horta Sud l'any 2014 ha format a 300 líders d'associacions en la millora de la gestió i comunicació, ha promogut diferents trobades en els quals han participat 395 persones, formació que reforça amb el seu servei d'assessoria per a associacions que va resoldre 115 consultes. A més ha engegat la campanya www.somossuper.org per a millorar la comunicació i empoderar a la ciutadania vertadera protagonista de la vida de les ciutats, l'atenció a les necessitats de les persones i la millora dels municipis.
 

Caixa Popular - Juny 2015