Caixa Popular

Logo ruralvía

 Valenciano
Buscador
Mapa Web

Caixa Popular presenta Bizum, el nou servei de pagaments entre particulars amb mòbil en temps real13/10/2016

Bizum, el servei de pagament entre particulars que només requereix conèixer el nombre de mòbil per a enviar diners a l'instant

Aquest mes d'Octubre s'ha llançat a nivell nacional Bizum, la nova solució de pagaments entre particulars amb mòbil impulsada per la banca espanyola. Els clients de Caixa Popular podran donar-se d'alta en el servei a partir de la segona quinzena d'octubre a través de l'aplicació per a dispositius mòbils Ruralvía Wallet i en l'enllaç a “Caixa Rural” de la web www.bizum.es

S'estima que poden utilitzar la nova solució més de 10 milions de persones, que són les que usen una app bancària amb una freqüència mínima mensual a Espanya.

El servei de pagament entre particulars permet tant realitzar com sol·licitar pagaments, només coneixent el número de telèfon mòbil de l'altra persona. Aquesta funcionalitat és substitutiva del pagament amb efectiu.

Més d'1.000 milions d'operacions en 5 anys

Es preveu que en els pròxims 5 anys es realitzen al voltant d'1.000 milions d'operacions amb Bizum, amb un volum d'uns 30.000 milions d'euros. Açò significa que dins de 5 anys es realitzaran amb Bizum el 7% dels moviments electrònics bancaris.

Immediat i universal

Bizum és una solució per a pagament entre particulars amb el mòbil en la qual l'operació es realitza en el moment. En menys de 5 segons, la persona que rep el pagament té els diners disponibles en el seu compte bancari habitual. Açò és possible gràcies a que Bizum utilitza els circuits de comunicació tradicionals de pagaments bancaris, evolucionats al temps real, i proporciona interoperabilitat bàsica entre totes les entitats.

Totes les persones que compten amb un compte bancari (ANAVEN) en Caixa Popular i un número de telèfon mòbil podran utilitzar Bizum. Solament hauran de donar-se d'alta per a vincular el seu compte bancari amb el seu número de telèfon mòbil.

La solució està recolzada pels sistemes de seguretat de les entitats financeres i compleix amb els més estrictes estàndards i regulació bancària en matèria de pagaments i de protecció de dades.

Una iniciativa conjunta de tota la banca espanyola

Bizum és un projecte conjunt que s'emmarca entre les iniciatives d'innovació digital de la banca espanyola, un nou servei en matèria de pagaments amb el qual les entitats financeres amplien l'oferta de serveis de pagament als seus clients. Aquest projecte compta amb la participació d'entitats que representen una quota de mercat superior al 95%.

Al juny va quedar constituïda la Societat de Procediments de Pagament S.L., companyia responsable de gestionar Bizum. Actualment, 27 entitats bancàries són accionistes de la Societat de procediments de pagaments SL, propietària del servei Bizum: CaixaBank; Banco Bilbao Vizcaya Argentaria; Banco Santander; Banco Sabadell; Bankia; Banco Popular; Kutxabank; Banco Cooperativo Español (Grupo Caja Rural al que pertany Caixa Popular); Unicaja; IberCaja; Banco de Crédito Cooperativo (Grupo Cajamar); Abanca; Bankinter; Banco Mare Nostrum; Liberbank; Caja Laboral; Evo Banco; Banca March; Cecabank; Caja Rural de Castilla la Mancha; Caja de Crédito de los Ingenieros; BNP Paribas Sucursal a Espanya; Banca Pueyo; Banco Caixa Geral; Banco Mediolanum; Caja Rural de Almendralejo; Self Trade Bank.

Bizum compta amb la col·laboració de les associacions bancàries (AEB, CECA i UNACC) i infraestructures de pagaments (Iberpay, Redsys i Cecabank).