Caixa Popular

Logo ruralvía

 Valenciano
Buscador
Mapa Web

Els clients de Caixa Popular trien amb els seus vots els projectes de València i Senegal per a finançar-los a través del Fons Solidari01/02/2016

Les dos iniciatives seleccionades, les promouen entitats de la Xarxa Enclau

 Tribuna coop

Els clients de Caixa Popular han triat a través dels seus vots destinar el Fondo Solidari de l'entitat a les iniciatives “+45: Ocupació: La Porta a una Nova Vida", de Fundació Novaterra, i "Millora de les condicions sanitàries i nutricionals de la població matern infantil del municipi de Mboro Sud Mer, Senegal", presentat per l'Associació per a la Cooperació entre comunitats (ACOEC). 

D’esta forma, i amb la col•laboració de Caixa Popular, la Fundació Novaterra ha engegat el “Programa Integral d'Ocupació per a Persones Majors de 45 anys”, en el qual s'oferirà les màximes condicions de treball, gràcies al desenvolupament d'un conjunt de mesures encaminades a potenciar la seua formació permanent i el seu reciclatge laboral.

Per la seua banda, ACOEC podrà seguir millorant les condicions sanitàries del poblat, fent participe als joves del poble a través del seu compromís i formació. Fomentant el seu apoderament com a motor de canvi en la situació sanitària local.

El Fons Solidari es nodreix amb la cessió dels clients de Caixa Popular del 50% dels interessos de la Llibreta i el Dipòsit Solidaris; i amb l'aportació directa que realitza Caixa Popular, que complementa l'import aportat pels estalviadors fins a arribar al 0,7% del saldo mitjà dels productes.

Este Fons el gestiona la Xarxa per al finançament alternatiu Enclau, composta per diferents associacions valencianes i la fi de les quals és aconseguir un sistema socioeconòmic més just a través de la promoció i gestió de les finances alternatives, ètiques i solidàries.

El Director General de Caixa Popular, Rosendo Ortí, i el President de l'entitat, Benet Delcán, van realitzar el lliurament formal de les ajudes a les entitats seleccionades pels clients durant una Tribuna Cooperativa, que va albergar el Teatre El Micalet de València amb més d'un centenar d'assistents.
 

Caixa Popular - Febrer 2016