Caixa Popular

Logo ruralvía

 Valenciano
Buscador
Mapa Web

Ciència i tecnologia per a joves i adults, diumenge a la fira concurs Experimenta21/04/2016

Acostar la física i la tecnologia a la ciutadania tot involucrant l’estudiantat d’ensenyament mitjà, però també a xiquetes i xiquets, i fer-ho d’una manera creativa i participativa. Aquest és l’objectiu d’Experimenta, la fira concurs organitzada per la Facultat de Física de la Universitat de València que se celebra en un ambient festiu i arriba aquest diumenge 24 d’abril al Museu Príncep Felip de la Ciutat de les Arts i les Ciències de València, amb el suport de Caixa Popular.

L’edició d’enguany, l’onzena, es desenvoluparà entre les 10 i les 13 hores, i està previst que hi participen més de 300 estudiants i professors. D’accés lliure, acull una demostració de més de 80 projectes experimentals construïts per estudiants de secundària, batxillerat i cicles formatius de grau mitjà amb l’ajuda dels seus tutors i tutores, dels quals els visitants podran conèixer el funcionament. Xiquetes i xiquets podran acostar-se al taller ‘Fisicalandia’, on es construiran i es podran entendre demostracions senzilles basades en fenòmens naturals.

Experimenta també inclou un concurs per als millors projectes i el més votat pel públic. Un jurat constituït per professorat universitari i de centres de secundària valorarà el bon funcionament, la correcta comprensió del treball per part dels concursants i la claredat de les seues explicacions. Hi haurà cinc premis, quatre de 250 euros per cada categoria del concurs segons el cicle d’estudis, i un de 200 al projecte més votat pel públic visitant de la fira.

Experimenta té el suport i patrocini de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) del Ministeri d’Economia i Competitivitat, la Càtedra de Divulgació de la Ciència de la Universitat de València, l’Institut de Física Corpuscular, la Fundació General de la Universitat de València, Caixa Popular, la Real Sociedad Española de Física, la Delegació per a la Incorporació a la Universitat o la Unitat d’Igualtat de la institució acadèmica, entre altres.

Conveni de col•laboració entre la Fundació General i Caixa Popular
En el marc de les entitats col•laboradores amb la Fira-Concurs Experimenta d’Experiments i Demostracions de Física i Tecnologia 2016, la Fundació General de la Universitat de València i Caixa Popular tornen a participar este any en la seua realització. Així ho han manifestat mitjançant la signatura, aquest dijous, d’un conveni específic de col•laboració entre ambdues entitats.

L’acord ha estat rubricat pel rector Esteban Morcillo, com a president de la Fundació General de la Universitat de València, i el director general de Caixa Popular, Rosendo Ortí. A través d’aquest document, addenda al conveni marc de col•laboració subscrit entre ambdues entitats el 7 d’abril de 2014, es regula la participació de l’entitat financera en l’onzena edició de la Fira Experimenta, la qual s’emmarca dins de la iniciativa ‘Aula Experimenta’, dirigida a incentivar l’interés de l’estudiantat de secundària per la ciència i la tecnologia.

A la signatura del conveni hi han assistit, per part de la Universitat, el gerent de la Fundació General de la Universitat de València, Cristóbal Suria, i la professora Chantal Ferrer, responsable de l’organització d’Experimenta; així com una representació institucional de l’entitat Caixa Popular.
 

Caixa Popular - Abril 2016