Caixa Popular

Logo ruralvía

 Valenciano
Buscador
Mapa Web

S'inaugura amb èxit l'exposició d’Ignacio Pinazo en l'IVAM, que compta amb el suport de Caixa Popular09/09/2016

Vista Expo Pinazo

Amb motiu del centenari de la mort d'Ignacio Pinazo Carmarlench, l'IVAM, amb la col·laboració de Caixa Popular, ha programat una de les exposicions més especials de la seua figura com a just homenatge a un dels seus artistes més genials.

La mostra, que reuneix al voltant de 150 obres, pretén trencar amb prejudicis i visions restringides sobre l'artista valencià i la seua presència a l'IVAM, plantejant un diàleg i acostament de la seua obra a la de creadors dels corrents més diferents i tendències presents a la col·lecció del museu.

Encara que la major part de les obres que s'exhibeixen procedeixen dels fons de l'IVAM, la mostra s'enriqueix així mateix amb una trentena de treballs del pintor que pertanyen a la Casa Museu Pinazo i al Museu de Belles Arts de València. Per dissenyar el discurs expositiu s'ha plantejat el concepte d'afinitat amb l'objectiu de subratllar les coincidències de la seua mirada amb les d'altres creadors presents a la col·lecció de l'IVAM.

El títol de l'obra de Goethe Afinitats electives suggereix que aquestes afinitats es produeixen per una mena d'atracció entre les obres de Pinazo i les d'altres autors contemporanis que, en la majoria dels casos, mai van conéixer ni remotament l'obra del pintor de Godella.

L'exposició, que s'albergarà fins al 17 de setembre, compta amb el suport de Caixa Popular que té entre els seus objectius fomentar els aspectes socials i culturals del territori valencià, entre ells la divulgació social de l'art.

Caixa Popular - Setembre 2016