Caixa Popular

Logo ruralvía

 Valenciano
Buscador
Mapa Web

El Festival 10 Sentidos tanca la seua V edició en el Palau de les Arts20/06/2016

fetival_10_sentidos

Amb el lema ‘A lo caos’ sorgia el 17 de maig la V edició del Festival 10 Sentits, amb el patrocini principal de Caixa Popular, que durant 34 dies ha omplert València d'activitat cultural. Un xicotet equip ha dut a terme, amb gran esforç, una cita en la qual ha hagut espai per a la dansa, el teatre, la música, el cinema o l'art, entre moltes altres disciplines.

El Festival va nàixer en 2011 per a convertir-se en plataforma de les arts a València, apostant per propostes que no es podien gaudir en la ciutat, i en espai de trobada d'artistes amb diferents capacitats. Així es va convertir en un certamen pioner i únic, que després ha servit d'inspiració per a iniciatives similars a Madrid i Barcelona, iniciatives molt interessants amb les quals la col•laboració és absoluta. “Després de quatre anys era necessari avançar, ser més ambiciosos i reivindicar el nostre lloc. Per aquest motiu ens plantejàrem una edició més potent, que arribarà a públics més diversos, que ens atorgarà major visibilitat i que es consolidarà definitivament a València. I creiem que ho hem aconseguit”, assenyala la directora artística, Meritxell Barberá.
Entre les fites de l'edició està haver ocupat la plaça de l'Ajuntament, haver tingut activitat fins a en 10 seus oficials en la ciutat i haver realitzat les primeres produccions pròpies.

Amb un pressupost similar al d'altres edicions, però amb molts acords de col•laboració s'ha aconseguit una edició que durarà un mes, que rebrà a més de 120 artistes, que acollirà fins a 36 propostes artístiques i que arribarà a al voltant de 9.000 persones.

Tot açò sense perdre l'esperit compromès i social que caracteritza a aquesta cita. S'han organitzat tallers, xarrades i trobades per a conscienciar i informar sobre diferents causes i per a promoure la inclusió social i s'ha organitzat la programació entorn del tema de la malaltia mental, amb la finalitat de lluitar contra l'estigma i de visibilitzar els problemes dels qui la pateixen.

Res d'açò haguera sigut possible sense el suport de Caixa Popular que, com a patrocinador principal del Festival 10 Sentits, no solament ha fet una aportació econòmica sinó que ha brindat el seu suport i col•laboració i s'ha involucrat en cadascuna de les activitats organitzades.

La labor social que realitza Caixa Popular comparteix gran part dels valors i la filosofia d'aquest festival. A més de patrocinadors hem sigut assistents de les activitats programades durant el festival. La confiança és màxima i per açò la col•laboració es perllongarà en les dues següents edicions”, va anunciar ahir José María Company, director del departament de Negoci-Màrqueting de Caixa Popular.
 

Caixa Popular - Juny 2016