Caixa Popular

Logo ruralvía

 Valenciano
Buscador
Mapa Web

Voluntaris de Caixa Popular realitzen a l'estiu cooperació internacional a Nicaragua12/08/2016

Nicaragua

Caixa Popular compta amb un Grup de Cooperació que promou projectes de cooperació al desenvolupament, així com un programa de ‎voluntariat internacional‬. Per açò, durant aquest mes d'agost cinc voluntaris de l'entitat han viatjat a Nicaragua amb l'objectiu d'ajudar a construir i enfortir les cooperatives de la zona nord del país (Matagalpa i Jinotega) per a millorar el nivell de vida i l'autosuficiència de les comunitats camperoles més desfavorides.

En aquesta ocasió, els cooperants de l'entitat financera valenciana han tingut ocasió de participar de manera directa en un dels projectes beneficiaris de la Campanya "Un Dia de Salari 2015". Una iniciativa, que a través del Grup de Cooperació, convoca anualment Caixa Popular, i en la qual l'equip humà de l'entitat dóna voluntàriament un dia del seu salari per a finançar projectes solidaris. Per la seua banda, Caixa Popular aporta una quantitat equivalent al total donat pel seu col·lectiu de treball.

Es tracta del projecte “Promoció del cooperativisme amb 70 camperoles”, que s'està desenvolupant en la regió de Jinotega, i que coordina l'ONG CIPRÉS. A través d'aquesta iniciativa s'està treballant en la creació i organització de dos cooperatives en comunitats en condicions de pobresa extrema, per a garantir el desenvolupament de l'economia camperola i les seues condicions de vida.

Els programes de voluntariat internacional estan en marxa en Caixa Popular des de l'any 2001, en col·laboració amb la Fundació Pau i Solidaritat i l'ONG nicaragüenc CIPRÉS, i en ells ja han participat desenes de socis de treball de Caixa Popular com a voluntaris.

Caixa Popular - Agost 2016