Caixa Popular

Logo ruralvía

 Valenciano
Buscador
Mapa Web

Caixa Popular finança a través de la campanya interna Un dia de Salari cinc projectes de cooperació al desenvolupament18/01/2016

Les iniciatives solidàries s'estan desenvolupant a Nicaragua, Guatemala, Algèria, Índia i Palestina

 Tribuna coop

L'entitat financera valenciana Caixa Popular ha finançat a través de la campanya “Un dia de Salari” els projectes de l'ONG CIPRÉS, Escoles Solidàries, la Federació d’Associacions de Solidaritat amb el Poble Sahrauí del País Valencià, la Fundació Vicente Ferrer i la ONGD Menuts del Món.

Esta campanya se celebra anualment en l'àmbit intern de la cooperativa de crèdit de la mà del Grup de Cooperació de Caixa Popular. En ella, l'equip humà de l'entitat dóna voluntàriament un dia del seu salari i Caixa Popular aporta una quantitat equivalent al total recaptat.

En esta edició, els projectes seleccionats pel Grup de Cooperació han sigut:

  • “Promoció del cooperativisme amb 70 camperoles”, en Jinotega-Nicaragua, presentat per l'ONG CIPRÉS, en el qual s'està treballant per a crear i organitzar dos cooperatives en comunitats en condicions de pobresa, per a garantir el desenvolupament de l'economia camperola i les seues condicions de vida.
  • “Cooperant millorem el futur”, en Ixcan, Quiche-Guatemala, impulsat per Escoles Solidàries, en el qual s'ha creat una cooperativa de servicis múltiples per a donar servici a comunitats i fomentar l'accés en l'educació i micro-crèdits per a promoure el comerç de proximitat.
  • “Producció Ceràmica Cooperativa Taller ceràmica El Aaiun”, en Tindouf, Algèria proposat per la Federació d’Associacions de Solidaritat amb el Poble Sahrauí del País Valencià i en el qual es col·labora amb la sostenibilitat de la cooperativa a nivell de compres i xarxa de distribució, impulsant l'autogestió a través de la venda de productes ceràmics.
  • “L'associacionisme com a motor de desenvolupament de l'horticultura: instal·lació de sistemes de reg per degoteig”, en Anantapur, Índia, que duu a terme la Fundació Vicente Ferrer i amb el qual es treballa per instal·lar sistemes de reg per a la producció d'aliments per a recuperar la sobirania alimentaria i s'impulsarà el desenvolupament econòmic de la zona, amb la fórmula associativa.
  • “Somnis d'una Infància. Dret a jugar a ser xiqueta, xiquet enmig de conflicte bèl·lic. Palestina”, a Cisjordània, Palestina, que desenvolupa la ONGD Menuts del Món i amb el qual se cerca crear una cooperativa educativa integral per a reparar les manques educatives, recreatives i familiars dels xiquets i xiquetes dels camps de refugiats de la zona.

L'acte de lliurament formal de les ajudes es va realitzar a través d'una Tribuna Cooperativa, que va acollir el Teatre El Micalet de València, i va congregar a més d'un centenar de persones compromeses amb la solidaritat entre representants de les ONG’s, entitats socials i el personal del col·lectiu de treball de Caixa Popular.

Així mateix, este acte va servir per a plasmar el compromís de l'entitat financera valenciana amb la solidaritat, amb una forma de fer banca diferent i més social.
 

Caixa Popular - Gener 2016