Caixa Popular

Logo Banca Internet

 Español
Buscador

La Nau acull una taula redona sobre l’amor en l’actualitat amb motiu de la presentació del llibre 'Amarte', amb el suport de Caixa Popular11/12/2019

Aquest dijous, 12 de desembre, a les 19 hores, el Centre Cultural La Nau de la Universitat de València acollirà la taula redona ‘Pensar l’amor en el segle XXI’, que debatrà la complexitat de l’amor i de les sexualitats en la societat actual i en la qual Chis Oliveira i Amada Traba presentaran el seu llibre ‘Amarte. Pensar el amor en el siglo XXI’. Aquesta activitat, en la qual també intervindran Charo Altable, pedagoga i experta en pedagogia terapèutica i coeducació, i Fina Sanz, psicòloga, sexòloga i pedagoga, s’emmarca en el cicle ‘Dones creadores’, organitzat por l’Escola Europea de Pensament Lluís Vives; el Vicerectorat d’Igualtat, Diversitat i Sostenibilitat i la Unitat d’Igualtat de la Universitat de València. L’acte tindrà lloc a l’Aula Magna de La Nau i l’entrada serà lliure fins a completar l’aforament.

La taula redona reunirà quatre expertes d’àmplia trajectòria en el tema de debat: Amada Traba, sociòloga, investigadora en matèria de gènere i docent en els màsters i postgraus de gènere de les universitats de Vigo i de La Corunya; Chis Oliveira, catedràtica de Filosofia, doctora especialitzada en educació afectivosexual i autora de nombroses obres, articles en revistes especialitzades, llibres de text i materials didàctics; Charo Altable, pedagoga i experta en pedagogia terapèutica i coeducació emocional i sexual, i Fina Sanz, pedagoga, doctora en psicologia per la Universitat de València i especialista en sexologia.

Com indica el títol del debat, les participants abordaran el tema de l’amor i de les sexualitats en la societat actual, caracteritzada per forts canvis i on tot ocorre a una gran velocitat. Així, les ponents reflexionaran sobre la construcció social de l’amor, les seues contradiccions, els seus conflictes i el seu aprenentatge, posant de manifest la necessitat de desaprendre i superar els opressors models patriarcals. A més, Oliveira i Traba, que han col·laborat col·lectivament en diverses obres (entre elles, ‘Estás por la solución? Proposta de recursos para a abordaxe da violencia de xénero no ámbito sanitario’ i ‘Feminismo e sociedade laica’), presentaran el seu llibre ‘Amarte. Pensar el amor en el siglo XXI’, traducció al castellà de l’original en gallec ‘Ám@me. Pensar o amor no século XXI’, que ja va per la seua cinquena edició.

Amb aquesta activitat es reprén la programació del cicle ‘Dones creadores’, que ha fet fins hui debats i conferències sobre temes relacionats amb el feminisme, protagonitzats per dones tan destacades en els seus respectius àmbits d’acció com ara Elvira Lindo, Laura Freixas, Paula Bonet o Beatriz Ranea.

L’Escola Europea de Pensament Lluís Vives és un projecte de la Universitat de València, coordinat pel Vicerectorat de Cultura i Esport, amb suport de la Fundació General de la Universitat de València, que es configura com un espai per a la reflexió i el debat participatiu i crític sobre els assumptes d’actualitat. Compta, a més, amb la participació d’altres actors de l’administració pública i de la societat civil: Presidència de la Generalitat; Ajuntament de València; Conselleria de Transparència, Responsabilitat, Participació i Cooperació; Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport; Acadèmia Valenciana de la Llengua; Caixa Popular; Escola Europea d’Humanitats i Institució Alfons el Magnànim.

Caixa Popular - Desembre 2019