Caixa Popular

Logo ruralvía

 Español
Buscador

Caixa Popular presenta els resultats del 2017 en Assemblea General28/06/2018

Caixa Popular ha presentat els seus resultats als socis cooperativistes en l'Assemblea General. En l'acte, que va reunir al voltant de 600 persones, es van presentar les dades més significatives de l'exercici 2017 i les Memòries anuals de l'entitat, tan Econòmica com Social.

Durant l'Assemblea es van aprovar els Comptes Anuals, la Distribució de l'Excedent i es van presentar les Polítiques del Pla Estratègic, que contínua fixant les claus en un creixement sostenible, que permeta oferir un model de banca valenciana de proximitat, social i solidària.

Caixa Popular també va presentar als cooperativistes el seu pla d'expansió, que permet prestar cobertura financera a les poblacions valencianes. Amb un total de 71 oficines, en 2017 va obrir tres nous punts de venda a Ibi i a València, amb oficines en els barris Cabanyal-Canyamelar i Russafa. I en el primer trimestre d'enguany, ha obert la seua primera sucursal a Requena.

El creixement de la cooperativa també es reflecteix en l'equip humà. Amb 12 nous llocs de treball creats en 2017, Caixa Popular va aconseguir una plantilla de 322 persones, en la qual el 60% són dones i on la major part són Socis de Treball de l'entitat, és a dir propietaris d’aquesta.

Caixa Popular ha augmentat els seus beneficis un 25%

L'entitat ja és la primera entitat financera valenciana per actius. La cooperativa de crèdit va aconseguir en 2017 uns Beneficis Bruts de 10,1 milions d'euros, la qual cosa va implicar un creixement del 25%, situant-se en una ràtio sobre ATM (ROA) del 0,64.

Els seus Dipòsits es van incrementar un 3% i van aconseguir els 1.350 milions d'euros. Caixa Popular va mantenir una política activa a l'hora d'oferir finançament a les empreses, comerços, autònoms i famílies valencianes. L'entitat va concedir un total de 6.775 noves operacions d'Inversió als seus clients. Les Inversions Creditícies es van incrementar un 10,34% i es van situar en 864 milions d'euros.

Les dotacions al Fons d'Insolvència de 5,27 milions d'euros, van situar la cobertura total de la Morositat en un 52,1%, amb un descens de la ràtio de mora fins al 7,08%.

Al tancament de l'exercici, el Marge d'Interessos es va situar en 31,39 milions d'euros, amb un increment del 3%; i el Marge Brut en 45,68 milions d'euros, amb un augment de l’1%. I la Ràtio d'Eficiència estava en el 60,22.

En 2017 Caixa Popular va aconseguir els 190.000 clients, la qual cosa implica un creixement de 12.000 nous clients. A més, el 60% del total de clients ja són usuaris de Ruralvía, la banca digital de l'entitat que combina la més moderna tecnologia i tota la capacitat de desenvolupament que ofereix pertànyer al Grup Caixa Rural.

En aquest moment, més del 70% de les operacions que fan els clients ja es realitzen a través dels canals digitals o d'autoservei.

Pel seu ADN cooperatiu, Caixa Popular ha revertit en la societat valenciana els beneficis que genera. Durant 2017, l'entitat ha col·laborat amb més de 800 entitats i iniciatives valencianes de tota índole.

L'entitat és el patrocinador principal de l’IVEFA, l'Institut Valencià per a l'Empresa Familiar, així com de la històrica Volta a Peu de la ciutat de València, el Valencia Basket o la Fundación Levante U.D.; també col·labora amb la Fundació Horta Sud i amb entitats socials com la Fundación Novaterra, Creu Roja o la Plataforma del Voluntariat, per citar alguns exemples.

Caixa Popular - Juny 2018