Caixa Popular

Logo ruralvía

 Español
Buscador

Creativitat, acció social i violència protagonitzen la jornada ExpresArte del Festival 10 Sentidos amb Caixa Popular13/05/2019

La trobada se celebrarà el 17 de maig a les 11.00 h en el MuVIM.

Quin paper juga l'art a l'hora de canalitzar els impulsos més salvatges de l'ésser humà? Com es desenvolupen els processos creatius que aborden l'agressivitat o els actes més brutals dels individus? Aquests interrogants es troben en el nucli mateix de la VIII edició del Festival 10 Sentidos, la trobada amb les arts vives que en aquesta edició porta per lema ‘Bèsties’ i planteja una reflexió entorn dels diferents tipus de violència que impregnen la nostra societat. En aquest context, el Festival, que compta amb el patrocini principal de Caixa Popular, posa en marxa una nova edició de la Jornada ExpresArte, una cita que aspira a explorar en la relació entre art i acció social. Aquesta jornada se celebrarà el pròxim divendres 17 de maig a les 11 hores en el Museu Valencià de la Il·lustració i de la Modernitat (MuVIM).

Així, la sessió ExpresArte proposa una trobada entre agents i col·lectius de diferents sectors culturals i cerca oferir un espai de reflexió sobre la capacitat de l'art com a esfera potenciadora del canvi social. Com a novetat, en aquesta edició, en lloc de taules rodones, la sessió se centrarà en proposar diferents dinàmiques als participants, organitzats en grups de treball. D'aquesta manera, l'objectiu és impulsar les converses sobre el camí ja realitzat i les possibles línies de treball, així com facilitar possibles sinergies i col·laboracions futures.

La cita reunirà especialistes en gestió cultural, art i solidaritat, així com representants de projectes creatius que compten amb la sensibilitat social com a eix de la seua filosofia i la seua programació. En concret, en l'edició de 2019, la Jornada ExpresArte comptarà, entre altres, amb integrants d'entitats com la Comissió Espanyola d'Ajuda al Refugiat (Cear); del projecte Impreses, la primera revista editada exclusivament per dones recluses; del Festival Internacional de les Arts del Moviment de Tenerife- FAM; o la plataforma De corpos presents, centrada en la recerca, producció i difusió de les arts performatives contemporànies.

Un any més, Caixa Popular segueix compromesa a donar suport al Festival 10 Sentidos, una iniciativa que conjumina dues dels pilars fonamentals de la seua filosofia: la cultura i la implicació social i solidaritat.

Caixa Popular - Maig 2019