Caixa Popular

Logo ruralvía

 Español
Buscador

Caixa Popular i Natura y Cultura traslladen els valors cooperatius als joves amb la iniciativa “Escola d’Emprenedors Sostenibles”03/09/2018

La missió de Caixa Popular busca transformar i millorar la societat valenciana a través dels valors del cooperativisme de treball. Per complir esta missió i amb la col·laboració amb Natura y Cultura, la principal entitat financera valenciana ha posat en marxa un projecte de creació de cooperatives escolars, que pretén traslladar als joves els valors del model cooperatiu.

La iniciativa que s’anomena "Escola d’Emprenedors Sostenibles" té l’objectiu de sensibilitzar als professors i alumnes i formar-los en els valors del cooperativisme, el medi ambient i el treball en equip.

Es tracta d’una acció dirigida a Centres Escolars de Primària, Secundària i Cicles Formatius. L’últim any han participat un total de 16 centres de 10 localitats valencianes i s’han creat 27 Cooperatives, en les quals han participat 552 socis.

Per poder treure el màxim profit i assegurar-se la transmissió dels coneixements i valors, la dinàmica del projecte es basa en la tutorització presencial durant 10 sessions en horari lectiu, adaptant-se al grup i a les necessitats de cada cooperativa.

Durant el període escolar es treballen les cooperatives i aquelles que acaben ficant-se en funcionament assisteixen a una fira de cooperatives on exposen i venen els productes realitzats. Amb la recaptació obtinguda, una part es destina per a cobrir els costos de la cooperativa i l’altra es dóna a l’ONG que tria cada cooperativa.

La creació de cada projecte cooperatiu té un cost que ronda sobre els 1.300€ i 1.500€, que habitualment es finança a través dels ajuntaments de les localitats participants, els centres escolars o les AMPES, a més de la subvenció global que realitza Caixa Popular al projecte.

Els resultats són molt positius i els centres participants, així com els alumnes, destaquen l’activitat com a motivadora i interessant.

Caixa Popular - Setembre 2018