Caixa Popular

Logo ruralvía

 Español
Buscador

Florida Grup Educatiu i Caixa Popular celebren el seu 40 aniversari amb un homenatge als impulsors del moviment cooperatiu a l'Horta Sud19/06/2017

Florida Grup Educatiu i Caixa Popular han celebrat avui l'acte "40 anys fent cooperativisme". Amb aquest homenatge les dos cooperatives valencianes han reconegut la important aportació dels impulsors del moviment cooperatiu al desenvolupament econòmic de l'Horta Sud, on van nàixer projectes rellevants en sectors com el financer, educatiu, de consum o de servicis.

L'esdeveniment, al que ha assistit el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha comptat amb el suport dels màxims representants del món del cooperativisme, empresaris, alcaldes de la comarca i treballadors de les dos entitats que durant 2017 compleixen les seues 40 anys d’història.

Els responsables d'aquest homenatge han destacat l'esperit "valent i emprenedor" d'un grup de persones que fa quatre dècades van decidir promoure "projectes innovadors, basats en l'experiència cooperativa de Mondragón i que van portar a l'Horta Sud una gestió disruptiva i innovadora, generadora de riquesa i ocupació i l'èxit de la qual ha sigut posar a les persones en el centre de l'organització".

Caixa Popular i Florida Grup Educatiu han subratllat la importància que han tingut les primeres cooperatives de l'Horta Sud , COVIPO (Cooperativa de Vivendes Populars) i COINSER (Cooperativa Industrial de Serveis) en el desenvolupament d'altres experiències d'èxit, que van nàixer amb una visió local, però que amb els anys han evolucionat convertint-se en grups referents en el conjunt del nostre territori.

Durant l'acte, prop d'una vintena dels impulsors de les primeres cooperatives han rebut un reconeixement de la mà dels presidents de Florida Grup Educatiu i Caixa Popular, Eva Gil i Benet Delcan, respectivament.

Èxit del model cooperatiu

Durant la seua intervenció, el director general de Florida Grup Educatiu, Enric Luján, ha destacat que després de 40 anys de recorregut "el moviment cooperatiu ha superat totes les expectatives". Avui –ha continuat- "posem en valor un model cooperatiu modern i enriquidor que, en ple segle XXI, manté tota la seua vigència, que s'adapta millor que qualsevol un altre als canvis que requereix una societat avançada".

Luján ha ressaltat que "des que Florida va començar el seu projecte, sempre hem mantingut la mateixa màxima: oferir a la societat un servei educatiu d'excel·lència, que aporte valor i atenga a les necessitats de cada moment. Avui, 40 anys després, som un grup referent en la nostra Comunitat, amb un model que cobreix l'educació dels 0 als 100 anys".

El responsable de la cooperativa d'ensenyament ha agregat que Florida Grup Educatiu "assumeix la formació d'a prop 6.000 alumnes cada any. Marquem la diferència per la nostra creença en la persona i en la seua professionalitat".

Per la seua banda, el director general de Caixa Popular, Rosendo Ortí, ha assenyalat que "celebrem el nostre quaranta aniversari amb un model de banca cooperativa, social i diferent consolidat i referent en el sistema financer valencià".

Segons Ortí, "quatre dècades després que uns pioners cooperativistes de COVIPO i COINSER engegaren el nostre projecte, Caixa Popular es manté fidel als seus valors i a la seua missió d'influir, a través del cooperativisme, en la societat valenciana per a participar en la seua transformació i millora."

El responsable de la cooperativa de crèdit, ha recordat que Caixa Popular realitza una banca cooperativa, social i solidària, que destaca per la gestió per valors i per la seua solvència. Amb 40 anys d'història i amb un fort compromís social i solidari, creix dia a dia en clients, en equip humà i en oficines. Compta amb equips de treball molt professionalitzats que presten el seu servei a es empreses, cooperatives i famílies valencianes.

Caixa Popular - Juny 2017