Caixa Popular

Logo ruralvía

 Español
Buscador

Caixa Popular y FEVECTA signen un acord per impulsar el Cooperativisme Valencià de Treball15/09/2017

L'acord contempla una millora en les condicions de finançament de les cooperatives valencianes de treball, associades a ambdues entitats. Les noves cooperatives rebran una bonificació de 100 € per les despeses d'assessoria en la constitució

convenio fevecta

 

 

Caixa Popular i la Federació Valenciana d'Empreses Cooperatives de Treball Associat (FEVECTA) han signat un conveni de col·laboració pel qual posaran a disposició de les cooperatives valencianes de treball associat línies de suport financer en condicions avantatjoses i altres instruments per estimular la seua activitat.

El conveni, signat pel president de FEVECTA, Emilio Sampedro, i el director general de Caixa Popular, Rosendo Ortí, pretén renovar i enfortir els llaços de col·laboració mútua entre les dues entitats, oferint una sèrie d'avantatges a les cooperatives associades a FEVECTA que siguen també sòcies de Caixa Popular. L'objectiu final és fomentar el cooperativisme valencià de treball sumant més avantatges a les que ja de per si preveu la legislació que regeix aquesta fórmula empresarial.

 

En concret, el conveni signat contempla l'abonament anual d'interessos pel capital social dipositat per la cooperativa en el compte, ajudes econòmiques directes per a activitats de Formació, Promoció i Divulgació del Cooperativisme que realitzen els seus socis i sòcies, accés a una línia de préstecs per a finançar noves inversions a un interès preferencial, un compte especial per remunerar la tresoreria o ajudes per a la realització d'auditories externes i el pagament de quotes d'Instituts Tecnològics i de la pròpia FEVECTA, entre altres avantatges.

 

A més, Caixa Popular donarà suport a la creació de noves cooperatives amb l'abonament de 100 € en concepte d'honoraris corresponents a les despeses d'assessoria en el procés de constitució de la societat.

 

Paral·lelament, l'entitat de crèdit col·laborarà en l'organització d'activitats de suport, promoció i difusió del cooperativisme que la Federació de Cooperatives FEVECTA realitza de manera habitual en l'exercici de les seues funcions, així com per impulsar la intercooperació al si del sector.

 

El president de FEVECTA s'ha mostrat molt satisfet amb l'acord ja que, com ha recordat, "les cooperatives de treball valencianes són majoritàriament xicotetes i mitjanes empreses que operen en tots els sectors d'activitat i, atès que les mesures contemplades pel present conveni són tan variades, van a ser moltes les cooperatives que podran beneficiar-se a partir de demà mateix d'algun dels seus avantatges". Pera Sampedro, "la prioritat de la Federació és treballar per millorar les condicions en què operen les cooperatives de treball valencianes a tots els nivells i fer-ho, com en aquest cas, de la mà d'una entitat de crèdit com Caixa Popular, que és cooperativa i dóna suport al sector de manera seriosa i decidida, és la millor manera de complir objectius".

Per la seua banda, Rosendo Ortí ha assegurat que en els valors de Caixa Popular sempre està "la voluntat de col·laborar estretament amb les estructures cooperatives valencianes per enfortir, consolidar i divulgar la presència cooperativa en el panorama social i econòmic valencià".

 

"Com a cooperativa de crèdit valenciana, la nostra entitat té entre els seus objectius potenciar, a través de la intercooperació i les aliances amb entitats com FEVECTA, els valors del cooperativisme com a instrument per a la millora de la societat", ha indicat el director general de Caixa Popular.