Caixa Popular

Logo ruralvía

 Español
Buscador

Caixa Popular amplia a 50 euros el límit del pagament contactless per a reduir el contacte amb el terminal en teclejar el PIN27/03/2020

A partir del dilluns 30 de març, els clients de Caixa Popular no hauran d'introduir el PIN en les compres inferiors a 50 euros que es realitzen amb el contactless de la targeta o dels dispositius mòbils a través de Ruralvía Pay, Apple Pay o Google Pay.

La principal entitat financera valenciana amplia temporalment de 20 euros a 50 euros el límit del pagament contactless, una mesura que es mantindrà mentre estiguen vigents les mesures extraordinàries amb motiu de la situació ocasionada pel COVID-19. D'aquesta forma, en els pagaments per davall de 50€, el titular de la targeta no haurà de teclejar el PIN en el terminal, evitant així el contacte i la possibilitat de contagi.

L'ampliació del límit del pagament contactless facilitarà els pagaments electrònics amb targeta, en detriment de l'efectiu, i que la majoria es realitzen sense contacte. D'aquesta forma es promou la reducció dels desplaçaments per a l'obtenció d'efectiu, el contacte amb el mateix i la seua circulació. Tot això per a afavorir la prevenció i el control i evitar el contagi.

Aquesta mesura augmentarà notablement el nombre d'operacions realitzades sense contacte, ja que s'estima que més del 90% de les targetes i terminals de pagament estan equipats ja amb aquesta tecnologia.

No obstant això, es continuaran aplicant les mesures de seguretat, control i autenticació reforçada que s'han amb la nova directiva europea PSD2, que impliquen haver de teclejar el PIN quan s'acumulen 150€ o 5 operacions seguides sense PIN.

Caixa Popular recomana reduir l'ús de diners en efectiu i prioritzar el pagament amb targeta o els dispositius mòbils, amb totes dues opcions es reduirà el contacte per a evitar el contagi del Covid-19.

Caixa Popular - Març 2020