Caixa Popular

Logo ruralvía

 Español
Buscador

La Universitat de València presenta l'audiovisual de la sèrie Docufòrum “Quo vadis, cànnabis? Substància, consums i informació”12/11/2019

La rectora de la Universitat de València, Maria Vicenta Mestre, ha presentat a la Facultat de Geografia i Història un documental sobre el consum de cànnabis entre la població jove. El programa Docufòrum comprén una sèrie de documentals produïts pel Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat de la Universitat de València, en col·laboració amb el TAU.

En la presentació han participat la rectora de la Universitat de València, Maria Vicenta Mestre, juntament amb José Javier Navarro, professor del Departament de Treball Social i Serveis Socials de la Universitat de València i director de continguts del documental, i Paco Alós, director de Relacions Institucionals i Responsabilitat Social de Caixa Popular. L’acte s’ha celebrat a la Sala Manuel Ardit de la Facultat de Geografia i Història.

La rectora de la Universitat de València ha subratllat la importància de la col·laboració institucional, perquè “aquest programa no hauria sigut possible sense el suport d’entitats compromeses amb la societat valenciana, com és el cas de Caixa Popular”, que ha finançat aquest documental. Maria Vicenta Mestre també ha tingut paraules d’agraïment a la tasca del Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat, així com al Taller d’Audiovisuals, que han fet possible el programa Docufòrum, i ha enaltit la vocació innovadora del responsable de continguts del documental, José Javier Navarro, “és un orgull per a la Universitat de València comptar amb investigadors com ell, compromesos amb la divulgació i la innovació, que treballen de manera incansable”.

El responsable de continguts del documental Quo vadis, cànnabis? Substància, consums i informació, José Javier Navarro, ha explicat que el cànnabis és la droga més consumida a escala mundial, ja que el 21,7 % de la població l’ha consumida alguna vegada en la vida. A Espanya la xifra s’eleva al 35,3 % i el col·lectiu en què s’observa més prevalença de consum de cànnabis és en el dels joves de 15 a 24 anys. El documental Quo vadis, cànnabis? pretén “informar especialment els adolescents que ja són consumidors de cànnabis dels efectes físics i psíquics del consum d’aquesta substància; més que previndre de manera general el consum, aquest documental tracta d’evitar l’abús i la dependència del cànnabis en aquesta franja d’edat”.

Paco Alós ha assegurat que per a Caixa Popular “és un plaer participar en aquesta mena de projectes amb la Universitat de València, que permeten desenvolupar l’obra social de la cooperativa valenciana i complir el compromís de l’entitat amb la societat”.

Docufòrum, un programa pluridisciplinari i transmediàtic

Docufòrum és un format audiovisual impulsat pel Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat i realitzat en alta definició (HD) pel Taller d’Audiovisuals de la Universitat (TAU), que aborda amb un estil documental temes d’actualitat i d’interés social. Els documentals, d’una duració de 20 minuts, recullen opinions d’especialistes tant de la Universitat de València com de l’àmbit social o empresarial valencians.

En l’actualitat el programa Docufòrum consta d’una vintena d’audiovisuals que tracten de temes relacionats amb el territori i la societat valencians: economia social, paisatges culturals, exclusió social, educació, ocupació… La difusió dels documentals s’ha ideat a 3 nivells amb un enfocament transmediàtic. D’una banda, es projectaran al territori valencià emmarcats en un programa de fòrums de debat que aquest vicerectorat organitzarà a les comarques valencianes. A més, gràcies a un acord entre la Universitat de València i la Conselleria d’Educació, aquests audiovisuals estaran disponibles per a tots els centres d’ensenyament de la Comunitat Valenciana com a recurs didàctic. Finalment, està previst difondre aquests documentals a través de la televisió valenciana, À punt, amb un format d’emissió que encara es perfila.

Caixa Popular - Novembre 2019