Caixa Popular

Logo ruralvía

 Español
Buscador

Requena acull l'exposició de la Universitat de València "Territori valencià, territori runner", patrocinada per Caixa Popular12/04/2019

Aquesta mostra itinerant, que posa de manifest la importància social, econòmica i cultural del fenomen running en la Comunitat Valenciana, s'ha presentat aquest dimecres 10 d'abril en el Museu Municipal de Requena. L'exposició romandrà oberta al públic fins al 5 de maig. En ella participen prop de 40 investigadors i investigadores de la Universitat de València.

L'acte de presentació ha comptat amb la presència del vicerector de Projecció Territorial i Societat, Jorge Hermosilla; l'alcalde de Requena, Mario Sánchez; el comissari de la mostra, i professor de la Universitat de València Víctor Agulló; i el director de l'oficina de Caixa Popular de Requena, Ricardo Ruiz. L'exposició Territori valencià, territori runner es podrà visitar a Requena fins al 5 de maig, data en la qual se celebra el VII Trail Requena El Rebollar.

Produïda a iniciativa del Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat de la Universitat de València i finançada per Caixa Popular i la Direcció General d'Esports, l'exposició consta de 32 panells. El comissari és el professor de la Universitat de València Víctor Agulló (Departament de Sociologia i Antropologia social), que ha coordinat les aportacions de 48 autors, la majoria docents i investigadors/as de la Universitat de València, així com atletes, historiadors esportius, entrenadors i periodistes, tots ells especialistes en running. Aquesta nombrosa participació imprimeix a la mostra un caràcter multidisciplinari, la qual cosa permet que s'aborde el fenomen del running des d'una àmplia varietat d'òptiques, com la salut, la fisiologia, la qualitat de vida, la nutrició, la prevenció de lesions, la psicologia, etc.

Com succeeix amb les exposicions organitzades pel Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat, la mostra Territori valencià, territori runner es caracteritza per la seua naturalesa itinerant, mostra de la qual cosa són els múltiples municipis que ja ha visitat: València, Massamagrell, Xulilla, l'Eliana, Siete Aguas, Paterna, Alzira, Alcoi, Gandia, Sogorb, Riba-roja de Túria, i ara Requena. Pròximament, el recorregut continuarà per altres poblacions del territori valencià com Algemesí o La Pobla de Vallbona.

Caixa Popular - Abril 2019