Caixa Popular

Logo ruralvía

 Español
Buscador

Seguros RGA, l´asseguradora de Caixa Popular, s´adhereix a la pòlissa milionària col·lectiva per a protegir el personal sanitari14/04/2020

Més de 100 entitats constitueixen el fons solidari més gran de la història d’Espanya i hi aporten 37 milions d’euros que serviran per a cobrir la defunció o l’hospitalització per causa directa del coronavirus dels professionals del sector sanitari

Seguros RGA, l’asseguradora de Caixa Popular, s’ha adherit a aquesta iniciativa sectorial tan excel·lent que ha constituït la pòlissa col·lectiva que protegeix el personal sanitari que lluita contra el coronavirus a Espanya. Entre totes les entitats han aportat més de 37 milions d’euros per a construir un fons solidari. 

Amb aquests diners, la patronal d’assegurances (UNESPA) subscriurà una assegurança de vida col·lectiva que servirà per a cobrir la defunció per causa directa de la COVID-19 dels que cuiden la salut de tots els ciutadans en aquesta crisi sanitària, i també un subsidi per als que siguen hospitalitzats per haver contret el virus.

El col·lectiu de professionals que són susceptibles de ser afavorits per aquesta assegurança de vida col·lectiva el componen els metges, els infermers, els auxiliars d’infermeria, els zeladors o el personal d’ambulàncies que formen part del sistema de Salut i estan involucrats directament en la lluita contra la pandèmia.

"Aquesta crisi està traient la millor part de tots nosaltres", destaca Pablo González de Castejón, director general de Seguros RGA. "En el Grup Caixa Rural, integrat per cooperatives de crèdit, sempre hem apostat per la col·laboració. Aquesta pòlissa col·lectiva a què ens sumem tots és un exemple del valor de la cooperació i de la suma d’esforços. Per a Seguros RGA és un honor formar part d’aquesta iniciativa que protegeix la gent que ens cuida en hospitals, centres de salut i residències, la gent que se situa en la primera línia per a fer front a la pandèmia".

El capital assegurat en cas de defunció per causa directa del virus ascendeix a 30.000 euros per persona, diners que rebran els hereus legals de l’assegurat. Quant al subsidi d’hospitalització, suposarà el pagament de 100 euros al dia a cada sanitari malalt, sempre que l’ingrés hospitalari supere els tres dies i fins a dues setmanes, com a màxim. Això vol dir que els pagaments oscil·laran entre 400 i 1.400 euros per persona. La protecció tindrà una vigència de sis mesos, que cal comptar des de l’inici de l’estat d’alarma, que el Govern va decretar el 14 de març passat.

 

Caixa Popular - Abril 2020