Caixa Popular

Logo ruralvía

 Español
Buscador

Aníbal i Esteban Ruiz superen el seu repte solidari amb l'ajuda de Caixa Popular i Seguros RGA12/06/2018

Ni els 790 quilòmetres que uneixen Roncesvalles (Navarra) amb Santiago de Compostel·la, ni el mal temps van ser impediment perquè Esteban i Aníbal, dos germans càntabres afeccionats al ciclisme, aconseguiren arribar a la capital jacobea en menys de 36 hores. L'equip Caja Rural-Seguros RGA va estar amb ells en tot moment.

Completar una gran gesta per a donar visibilitat a una gran causa. Açò és el que cercaven els germans Aníbal i Esteban Ruiz quan van apostar per un repte: recórrer amb bicicleta els 790 quilòmetres que uneixen Roncesvalles (Navarra) amb Santiago de Compostel·la en menys de 48 hores.

Amb la motivació d'ajudar a xiquets amb càncer, a través de Asion, i donar visibilitat a la seua lluita, van posar data al seu repte: el 26 i 27 de maig. Van arribar mesos d'entrenament, preparació física, dieta i suport, molt de suport; el que van rebre de diferents entitats que es van unir a ells: l'equip Caja Rural-Seguros RGA -que des del primer moment els va oferir unes bicicletes professionals, equipació esportiva i suport logístic durant tot el camí- Seguros RGA i les Caixes Rurals, la clínica de fisioteràpia Fisioespaña Wellness i una infinitat de seguidors de tots els racons d'Espanya.

I per fi va arribar el dia. La matinada del 26 de maig, a les 5 del matí partien des de Roncesvalles els dos ciclistes acompanyats per un cotxe logístic de l'equip Caja Rural-Seguros RGA. Per davant, 790 quilòmetres i un objectiu: arribar a Santiago de Compostel·la.

"La pluja, el fred i la nit van ser els nostres pitjors enemics, ho hem passat realment malament" afirmava Esteban ja a Santiago de Compostel·la amb la Catedral al fons. Però, tal com comentava Aníbal, "el suport mutu que ens hem donat ens ha ajudat a tindre la ment ocupada per a superar els pitjors moments". "També ens va ajudar molt el suport que vam rebre a Burgos dels companys de Cajaviva i Seguros RGA, a més dels xiquets de Asion, perquè la seua il·lusió es va convertir en la nostra motivació per a seguir el camí", afirmava Esteban.

El camí els va portar fins a Ponferrada, lloc de parada per a dormir, agafar forces i seguir a la recerca de la seua gesta. Els camps de castilla van donar pas als verds paisatges gallecs i, 35 hores i mitja després de la seua eixida de Roncesvalles, Esteban i Aníbal arribaven a Santiago. En la Plaça del Obradoiro els esperaven els xiquets de Asion, companys de Caja Rural Galega i desenes de familiars, amics i molts turistes que van aplaudir la seua valentia.

Només queda la part més gratificant: gaudir de la gesta i pensar en el pròxim repte.

Caixa Popular - Juny 2018