Caixa Popular

Logo ruralvía

 Español
Buscador

Russafa Escènica arranca disposada a fer molt de soroll a la seua vuitena edició, amb el suport de Caixa Popular18/09/2018

El festival es desenvoluparà del 20 de setembre al 7 d’octubre i es dividirà, per primera vegada, en Russafa IN i Russafa OUT.

El festival de tardor d'arts escèniques de València Russafa Escènica ha presentat, aquest dimarts en El Centre Cultural La Nau de la Universitat de València la programació de la seua vuitena edició que donarà començament dijous pròxim amb el lema "Sorolls" com a fil conductor.

La celebració d'aquesta vuitena edició porta amb si una gran transformació en forma i fons. Russafa Escènica passa de ser un festival arrelat en el barri de Russafa a un enorme esdeveniment que envaeix la ciutat sencera de València. Aquesta evolució es reflecteix en la divisió del festival en dos blocs: Russafa IN i Russafa OUT.

Russafa IN, del 20 al 30 de setembre, és el format de festival que coneixem fins ara. Dins d'aquest format coexisteixen Boscos, propostes escèniques tancades i acabades d'una durada aproximada de 60 minuts; Vivers, treballs escènics de recerca d'una durada d'entre 20 i 30 minuts i l'Hivernacle, un taller dirigit a alumnes d'interpretació, un projecte propi i pioner a la Comunitat Valenciana. Enguany, la producció pròpia del festival, EnSÒRDIDor, se centrarà en la dansa i estarà dirigida per Santi de la Fuente i Tatiana Clavel.

No obstant açò, a la programació IN de Russafa Escènica s'incorpora un nou format: el Planter Escènic, que consisteix en una sèrie de lectures dramatitzades amb els dramaturgs més destacats de la Comunitat Valenciana i que compta amb la col·laboració de la Fundació SGAE, que manté el premi al millor viver textual.

Russafa OUT, de l'1 al 7 d'octubre, és el nou pilar del festival, una aposta per la innovació, l'experimentació de nous llenguatges escènics i l'obertura i modernització del festival.

L'estructura d'aquest segon bloc de programació es dividirà, seguint amb la nomenclatura d'inspiració vegetal, en Parcs – propostes tant interiors com exteriors, de companyies de diferents comunitats autònomes de reconegut prestigi -; Jardí Escènic, micro propostes escèniques d'entre 5 i 10 minuts que es realitzen en bucle en un mateix espai i que tindrà lloc al Centre del Carme Cultura Contemporània, en col·laboració amb el Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana – i Parterre - taller d'arts plàstiques fusionades amb dansa dirigit a persones amb diversitat funcional -.

Activitats Paral·leles que reflexionen sobre els "sorolls"

Més enllà del cartell escènic s'han programat deu activitats satèl·lits. Conviuran propostes per a professionals escènics, música, cinema, xarrades, performance, meditació i un taller d´escriptura amb Chema Cardeña. Les Activitats Paral·leles sempre han defensat un objectiu: reforçar el lema de cada edició, en aquesta ocasió, "Sorolls" i fomentar la participació del públic i la connexió amb el barri de Russafa.

Caixa Popular - Setembre 2018