Caixa Popular

Logo ruralvía

 Español
Buscador

Caixa Popular i l'Ajuntament de Puçol llancen la targeta “Puçol Solidari”18/06/2018

L'Ajuntament de Puçol ha presentat la targeta moneder "Puçol Solidari", una iniciativa que ha engegat l'àrea de Benestar Social amb la col·laboració de Caixa Popular.

La targeta suposa un sistema complementari de regulació d'ajudes d'emergència individuals o familiars; i pretén donar cobertura i garantir les necessitats bàsiques de subsistència com l'alimentació bàsica i infantil o la higiene.

"Som conscients, com a entitat pública i propera als nostres ciutadans, de la manca de nutrients i productes bàsics d'higiene personal i domèstica que pateixen algunes persones i famílies del nostre municipi", ha manifestat Mar Mazo, regidora de Benestar Social.

L'ajuda per alimentació bàsica "es va a emprar al 100% per al que es concedeix, ja que únicament s'establirà la targeta solidària com a mitjà de pagament i solament es podrà utilitzar en els comerços que s'adherisquen a aquest programa. Funciona com una visa normal i és completament discreta, alguna cosa important", ha matisat Mazo. A més, se sumen a la proposada "establiments del nostre poble, amb el que també reforcem el comerç local", ha conclòs.

Per la seua banda, el director de l'oficina de Caixa Popular a Puçol, Fernando Lorenzo, ha donat les gràcies per «l'esforç que s'ha dedicat a aquesta causa» i ha desitjat que tinga un bon acolliment. «És una manera que els impostos arriben de nou a la població».

L'alcaldessa de Puçol, Lola Sánchez, ha posat l'accent que es tracta de «una proposta pionera, alguna cosa que no s'aplica en molts municipis. És un assumpte necessari i urgent».

Sánchez ha apuntat que, d'aquesta manera, es compta amb "un bon sistema per a proveir a les persones que, malgrat el suport d'entitats que presten ajuda a la població, no tenen accés a certs productes. A més, s'evita l'ús de diners en efectiu".

Tant l'edil com l'alcaldessa han agraït l'esforç dels departaments implicats i la participació de Caixa Popular. "En definitiva, estem garantint un sistema d'ajuda econòmica mitjançant un mètode, la targeta solidària, que té en compte les necessitats de les persones i les seues famílies. Com a entitat local, els donem una resposta adequada, sempre afavorint l'autonomia personal i la inclusió social".

Caixa Popular - Juny 2018