Caixa Popular

Logo ruralvía

 Español
Buscador

Caixa Popular lliurarà les seues ajudes solidàries en una Tribuna Cooperativa en el Teatre El Micalet15/05/2017

L'entitat financera valenciana Caixa Popular amb l'aportació que realitzen els treballadors de l'entitat a través de la campanya "Un dia de Salari" i la col·laboració dels clients mitjançant els productes d'Estalvi Solidari finançarà vuit projectes de solidaritat i cooperació al desenvolupament.

L'acte de lliurament formal de les ajudes es realitzarà a través d'una Tribuna Cooperativa, demà en el Teatre El Micalet de València. Un esdeveniment obert al públic que comptarà amb la presència de representants de les ONG’s, entitats socials i el personal del col·lectiu de treball de Caixa Popular.

Els projectes finançats mitjançant la campanya "Un dia de Salari", que promou el Grup de Cooperació de Caixa Popular, gràcies a l'aportació que realitzen tant els socis de treball com la cooperativa són:

"Promoció del cooperativisme amb 70 camperoles" en Jinotega-Nicaragua. Presentat per ONG GIPRÉS.

"Lluita contra la pobresa, Bignona (Senegal)", en Bignona, Senegal. D'Associació GUP.

"Producció Ceràmica Cooperativa Taller ceràmica El Aaiun", en Tindouf, Algèria. Presentat per Federació d'Associacions de Solidaritat amb el Poble Sahrauí País Valencià.

"Vida lliure: protecció integral contra la violència de gènere en la ciutat de Trinidad", en Beni, Bolívia. De Psicòlegs sense Fronteres.

"Cooperant millorem el futur", en Ixcan, Quiche-Guatemala. Presentat Escoles Solidàries.

Per la seua banda, el Fondo d'Estalvi Solidari de Caixa Popular es nodreix amb la cessió dels clients de Caixa Popular del 50% dels interessos de la Llibreta i el Dipòsit Solidaris; i amb l'aportació directa que realitza la cooperativa de crèdit, que complementa l'import aportat pels estalviadors fins a arribar al 0,7% del saldo mitjà d'aquests productes.

Aquest fons ho gestiona la Xarxa per al finançament alternatiu Enclau, composta per diferents associacions valencianes i la fi de les quals és aconseguir un sistema socioeconòmic més just a través de la promoció i gestió de les finances alternatives, ètiques i solidàries. En aquesta edició els projectes que es finançaran són:

"Dóna Impuls. Llançadora d'ocupació a la Comunitat Valenciana", de la Fundació Nova Feina

I dos projectes de ACOEC ONGD. "Combatent la desnutrició infantil. Horts familiars en la Vall de Pulajunoj" (Guatemala). I, "Millora de l'àrea del matern infantil del centre de salut de Mboro Sud Mer" (Senegal).

Caixa Popular - Maig 2017