Caixa Popular

Logo ruralvía

 Español
Buscador

Es presenta el torneig professional de Pilota Valenciana XXII Trofeu Mestres Ciutat de València – Gran Premi Caixa Popular12/12/2018

Ja està ací l’últim torneig de l’any de la pilota professional, el Trofeu Mestres Ciutat de València – Gran Premi Caixa Popular, que a més s’ha consolidat com un clàssic perquè ja en són dotze les edicions completades amb la que començarà el pròxim dijous al trinquet Pelayo.

L’esdeveniment s’ha presentat este dimarts al Complex Esportiu – Cultural La Petxina de València, on s’han donat cita tres dels escaleters participants, Puchol II, Genovés II i Soro III.

El campió individual ha manifestat que es troba totalment recuperat de la lesió que fins a la setmana passada li va apartar dels trinquets durant quasi un mes. "En la reaparició vaig tindre bones sensacions. Este dijous espere estar en plenes condicions, que no em moleste el muscle i jugar a gust. Afronte el trofeu amb ganes", explica Puchol II.

Genovés II ha destacat la dificultat que suposa ser escollit per a este trofeu. "El fet d'estar és un premi. Porte vint anys jugant, però estar ací no és fàcil. És un privilegi que pense aprofitar", explica. A més, el pilotari ha assenyalat que es troba en un bon moment per a intentar proclamar-se campió. "Per sort porte quasi dos anys sense cap accident i la continuïtat m'ha deixat agafar el meu nivell. Ara estic disfrutant de la pilota i crec que em queda corda", ha afegit.

Al gran campió de Massamagrell, per la seua banda, se li ha preguntat per la majoritària presència de veterans en el trofeu. "Sis del nou pilotaris passem dels 30 anys. És motiu d'orgull que amb els anys que portem i el desgast que tenim, puguem ficar en dificultats a la gent jove i oferir un bon nivell. És una alegria mantenir-me en un trofeu que porte molts anys jugant", ha dit Soro III.

Pel que fa a la configuració dels equips, els tres jugadors consideren que estan compensats. "No es pot millorar molt més el cartell. Podria estar algun company més, però són partides que de segur faran disfrutar de la pilota valenciana", apunta Soro III.

La presentació ha estat conduïda per la regidora d’Esports de l’Ajuntament de València, Maite Girau. "Es tracta d’un trofeu on els millors jugaran a la catedral de la pilota. Les millors partides, en un escenari espectacular i prop del Nadal. És un esdeveniment propici per a presenciar-ho en família i sobretot convidem a les que mai han tingut oportunitat de veure la pilota. Que vagen, perquè la pilota enganxa quan es veu de prop", ha manifestat.

També ha participat en l’acte Paco Alós, Director de Relacions Institucionals i RSC de Caixa Popular. "Des de Caixa Popular duguem molts anys donant suport a la pilota valenciana. Primer des de la base, perquè pensarem que era fonamental crear pedrera que poguera alimentar i crear als jugadors del futur i per a generar afició en l'entorn dels pilotaris, sobretot amb les famílies. Una vegada consolidat este objectiu hem decidit col·laborar amb la pilota professional", ha dit.

Un altre dels ponents ha estat el vicepresident de la Fundació per la pilota, Josep Maria Cataluña. "Este és el trofeu que dóna el reconeixement als jugadors que han puntuat més alt al llarg de l'any i que arriben a este tram final en un gran moment de forma. Els quatre equips són de la màxima solvència. Agraïm a l'Ajuntament la seua perseverança en el suport a la pilota i, per suposat, a Caixa Popular, per tot el que estan fent amb la Fundació per la pilota", assenyalava.

Caixa Popular - Desembre 2018