Caixa Popular

Logo ruralvía

 Español
Buscador

Els treballadors de Caixa Popular amb la seua solidaritat fan possible 9 projectes de cooperació al desenvolupament29/03/2019

Caixa Popular amb la iniciativa “Un dia de Salari” recapta 26.000 euros i fa realitat 9 projectes de cooperació al desenvolupament. Es tracta d’una acció solidària en la qual l'equip humà de l'entitat dóna voluntàriament un dia del seu salari i Caixa Popular aporta una quantitat equivalent al total recaptat.

La campanya ‘Un dia de Salari’ la impulsa el Grup de Cooperació de l’entitat financera, integrat per un equip de persones voluntàries del col·lectiu de treball de l’entitat, que tenen com a objectiu fomentar i difondre els valors de la solidaritat i la intercooperació entre l’equip humà de l’entitat.

"Dotació Forn a Farsía, autosuficiència alimentaria en campaments de refugiats sahrauís" en Smara- Tindouf (Algèria). Presentat per l'Associació Ajuda als Pobles. Ha estat un dels projectes seleccionats amb una dotació econòmica de 3.000 euros. La iniciativa crearà ocupació entre els joves de la zona i autosuficiència alimentària.

Un altre dels projectes que es farà realitat és "Millora de la formació de l'alumnat de secundària en TICS (noves tecnologies d'informació i comunicacions)", a Arbollé (Burkina Faso). Presentant per CIM Burkina amb col·laboració amb la Infancia y la Mujer en Burkina Fasso. L'objectiu és promoure l'accés a una educació secundària de qualitat amb l'adaptació de tecnologies informàtiques apropiades i millora de les capacitats per al desenvolupament personal de la població. Caixa Popular col·labora amb un pressupost de 3.000 euros.

Per a subministrar aliments sense gluten a la població celíaca, la Federació d'Associacions de Solidaritat amb el Poble Sahrauí del País Valencià ha posat en marxa la iniciativa "Aliments per a la població celíaca dels campaments de refugiats sahrauí". Gràcies a la campanya 'Un dia de Salari' compten amb una dotació econòmica de 3.000 euros.

Amb també un dotació econòmica de 3.000 euros, Caixa Popular ha et possible "Jerovia. Cooperativa de desenvolupament, atenció, integració dels menors discapacitats de les comunitats guaranís" en Bolívia, i "Plante un arbre" en València. Dos projectes de l'ONG Menuts del Món. El primer permetrà crear una cooperativa de mares, pares i agents socials i sanitaris per crear mecanismes d'integració dels seus fills i filles amb capacitats especials i disfuncionalitat. Amb el projecte Plante un Arbre, l'objectiu és la sensibilització mediambiental a l'escola, promoure entre els xiquets i xiquetes les relacions interculturals, la col·laboració i el respecte.

L'associació One Day Yes també es beneficiarà de la campanya que impulsa el Grup de Cooperació de Caixa Popular. Amb un pressupost de 3.000 euros faran possible un projecte que per a millorar la vida de la infància i les seues famílies i fomentar el respecte pel medi ambient. Disminuint la desnutrició infantil, impartint tallers sociosanitaris, formant a la comunitat en el respecte al medi ambient i reciclatge, I amb la cura i millora de l'hort ecològic escolar. Amb la iniciativa "Millorar la nutrició i educació dels xiquets i xiquetes de l'escola ecològica a Lamu, Kènia. Una EcoSchool construïda amb botelles, plàstic i altres residus reciclats al mar."

"Protecció i suport psicosocial a menors siris refugiats" a Ammán, Jordània, de Psicólogas y Psicólogos sin Fronteras també ha sigut seleccionat per beneficiar-se amb una quantia de 3.000 euros. L'objectiu és protegir a xiquets, xiquetes i adolescents refugiats sirians en situació de vulnerabilitat, especialment davant la violència de gènere.

El projecte de Talha Xirivella "Horts ecològics als campaments Sahrauís" a Tinduf, Algèria també serà una realitat amb el suport de Caixa Popular. Amb un pressupost de 3.000 euros permetrà ampliar horts mitjançant la creació de pous que garanteixen el reg per a fomentar l'ocupació i l'alimentació variada.

Par a ampliar les aules i donar millor cobertura en educació per a adolescents sense recursos econòmics, sense treball i amb descendents a càrrec seu Escuelas para la Paz impulsa el projecte "Terra d'Esperança" a Olancho, Hondures. Finançat amb la campanya 'Un dia de Salari' de Caixa Popular amb una dotació de 3.000 euros.

I per últim, amb la iniciativa del Grup de Cooperació de l'entitat és farà possible el projecte "Creuant a l'altre costat" a Alboraia, presentat per Sembrant Camins i amb una ajuda de 2.000 euros. L'objectiu és aconseguir la integració educativa i social per a prevenir el fracàs escolar, la desigualtat i l'assetjament, així com treballar la diversitat i la competència social dels participants.

El lliurament formal de les ajudes es va realitzar a través d'una Tribuna Cooperativa en el Teatre El Micalet de València i va comptar amb la presència de representants de les ONG’s, entitats socials i el personal del col·lectiu de treball de Caixa Popular. L’acte va estar amenitzat pel cor femení de Villena CC Pink.

Caixa Popular - Març 2019