Caixa Popular

Logo ruralvía

 Español
Buscador

La Fundació Horta Sud, Caixa Popular i el Grupo Ugarte destinen 20.000 euros per a finançar projectes interassociatius10/01/2017

Se subvencionaran 10 projectes en el que participaran 58 associacions

El jurat del programa de Projectes Interassociatius, la Fundació Horta Sud, Caixa Popular i el Grupo Ugarte han publicat ja la resolució de la convocatòria de 2017.

En aquesta edició s'han presentat 36 projectes en els quals participen més de 200 associacions. Després de la resolució del jurat se subvencionaran 10 projectes, en els quals participen 58 associacions.

L'objectiu d'aquesta convocatòria és afavorir la participació ciutadana i enfortir el teixit social de la comarca, contribuint a la realització de projectes de desenvolupament cultural, social o educatiu que promouen la col·laboració entre associacions.

En 2017, els projectes seleccionats han sigut els següents:

  • Cuinant Idees. El projecte té com a objectiu facilitar la integració de les persones amb diversitat funcional mitjançant la cuina. Presentat per APAMI i Ca la Mare. Import de l’ajuda: 3.500 €.
  • Compartim Capacitats?. Projecte inclusiu que pretén canviar la imatge que tenen les persones amb diferències al centres formatius de la localitat de Manises, a través de distintes activitats conjuntes als centres educatius. Presentat per AFADIMA i les AMPA del Col·legis Félix Rodríguez de la Fuente, Vicente Nicolau, Sagrada Familia i les Escoles Infantils La Pinaeta, Gesmil, El Molí i La Tarara. Import de l’ajuda: 2.500 €.
  • Juntos y revueltos. Projecte que pretén ajudar a les dones que pateixen càncer  conscienciant la societat i la replegada de cabells naturals per a la realització de perruques . Presentat per més de 30 Associacions liderades per la falla Mont de Pietat de Xirivella. Import de l’ajuda: 2.500 €.
  • Trobada de sobrevivents a la violència de gènere. El projecte té com a objectiu visibilitzar la situació de les dones afectades per violència masclista i generar un moviment associatiu de recolzament a les afectades. Presentat per LILITH, Dones en acció, Associació Victoria Sau, Teuladí. Import de l’ajuda 2.000 €.
  • Som Música. El projecte té com a objectiu integrar a les persones amb diversitats funcionals mitjançant la música. Presentat per SAM La Unió de Quart de Poblet i Associació Lluerna. Import de l’ajuda: 2.000 €.
  • Som art som música. El projecte té com a objectiu la recuperació del carrer, les places i el camp amb l’art i la música realitzada pels propis veïns. Presentat per Associació Espai Literari i Cultural Torrent de Paraules, MAM (Moviment Artístic de Mislata), Associació Veïnal  Barri del Quint. Import de l’ajuda 1.500 €.
  • Passejant per la comarca. El projecte té com a objectiu difondre el patrimoni cultural de la comarca amb distintes activitats entre associacions de diversos pobles. Presentat per GUAIX Horta Sud, Associació Cultural El Barranc de Paiporta, La Gavella de Torrent, Associació Cultural "El Bolitxo" de Sedaví, La Figuera d’Alcàsser, Associació d’alumnes FPA de Torrent. Import de l’ajuda 1.500 €.
  • La poesia d’Estellés als barris de València. L’objectiu d’aquest projecte és donar a conèixer la cultura valenciana mitjançant distintes activitats lúdiques i culturals a l’àmbit associatiu i educatiu . Presentat per Coordinadora Alumnat Professorat, Pares i Mares per l’ensenyament Públic en Valencià (CAPPEPV), Societat Coral el Micalet, Centre de Recursos Just Ramírez - CA REVOLTA, Associació Cultural Lluna Roja (Racó de la Corbella), Associació Cultural Sóc el que Menge. Import de l’ajuda 1.500 €.
  • Entrecamins (CIUTAT FALLERA-BENICALAP-ENTRECAMINS). El projecte té com a objectiu ajudar a les famílies més necessitades oferint una atenció integral. Presentat per Falla Ciutat Fallera, C.P. Ciutat Fallera, Col·legi Comenius, Fundació Diagrama, Col·legi El Carme, C.P. Lluis Guarner, Gremi d’Artistes Fallers, Casa Caritat, Universitat Popular, Asociación Cultural Andaluza Ciutat Fallera, Centre Penitenciari Picassent, Aldeas Infantiles. Import de l’ajuda 1.500 €.
  • Programa d’ajuda jurídica i social. El projecte ofereix una ajuda integral a les famílies amb necessitats de l’avinguda de la Plata de València. Presentat per Asociación de la Plata y Adyacentes Quatre Carreres, Creu Roja Espanyola, Banc d’Aliments. Import de l’ajuda 1.500 €.

Amb els Projectes Interassociatius la Fundació Horta Sud, Caixa Popular i Grupo Ugarte, mobilitzen recursos per a donar resposta a les necessitats des de la pròpia societat civil, enfortint el treball en xarxa, augmentant la participació i construint ciutadania.

En els 22 anys de Projectes Interassociatius s'han lliurat ajudes per valor de 188.671 euros, repartits entre 129 projectes i més de 708 entitats subvencionades.

Caixa Popular - Gener 2017