Caixa Popular

Logo ruralvía

 Español
Buscador

L'Acadèmia Valenciana de la Llengua presenta a la seu de Caixa Popular el Concurs d'Escriptura en Valencià destinat al professorat de valencià 19/09/2019

L’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) ha presentat en roda de premsa en els Servicis Centrals de Caixa Popular la tercera edició del Concurs d’Escriptura en Valencià per a l’alumnat d’Educació Secundària Obligatòria de tots els centres públics, privats i concertats de la Comunitat Valenciana, enguany amb el lema ‘Els nostres majors, els meus iaios’.

Com ha explicat el president de l’AVL, Ramon Ferrer, “la figura de les persones majors és l’eix d’esta edició i desitgem que els nostres estudiants redacten unes històries plenes d’estima i tendresa per als seus iaios".

En l’acte, que l’ha acollit la cooperativa de crèdit valenciana per ser entitat patrocinadora del concurs juntament amb El Corte Inglés, s’han explicat els objectius, els reptes i les novetats del concurs, com ara superar els 3.000 participants de l’edició anterior, l’increment de la dotació dels premis i la creació d’un premi especial amb el nom de la gran mestra i acadèmica Carme Miquel, que va faltar hui fa tres mesos, dirigit a posar en valor el treball pedagògic del professorat de valencià.

Este certamen, que també compta amb la col·laboració de Bioparc Valencia i la Fundació Bromera, destinarà enguany 10.000 euros en premis, a més d’altres obsequis i regals per a tots els guanyadors, des de primer a quart d’ESO. Igualment, els centres que fomenten més entre l’alumnat la participació en el concurs rebran un premi per eixe concepte. L’Acadèmia ja ha notificat a les direccions dels centres educatius la convocatòria del concurs per reclamar la màxima implicació i difusió entre el professorat de valencià.

En la presentació s’ha destacat l’interés del concurs per l’impacte escolar, per la temàtica social i per la vocació de foment de la llengua pròpia dels valencians. Francesc Alós, de Caixa Popular; Pau Pérez Rico, d’El Corte Inglés; Pepa Crespo, de Bioparc Valencia, i Rosa Mengual, de Fundació Bromera, han donat suport a este certamen d’escriptura escolar en valencià. Els participants hauran de presentar els treballs abans del 21 d’octubre. El lliurament dels premis tindrà lloc el 30 de novembre en el monestir de Sant Miquel dels Reis, seu de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua.

Caixa Popular - Setembre 2019