Caixa Popular

Logo ruralvía

 Español
Buscador

La FEBF presenta l'estudi “Factors dinamitzadors de la Comunitat Valenciana com a plaça financera” finançat per Caixa Popular25/09/2019

En la seu de la Fundación de Estudios Bursátiles y Financieros s’ha presentat l’estudi sobre les perspectives de la Plaça Financera Valenciana finançat per Caixa Popular i patrocinat per l’Ajuntament de València.

Manuel Illueca ha destacat la importància d’aquest estudi, que és una reflexió de futur per a la Comunitat Valenciana, i que correspon a la demanda de ciutadans, inversors i empreses valencianes el fet d’assenyalar el camí que cal seguir per a cobrir les necessitats financeres i inversores. Ha comentat que “en els últims 15 anys s’ha generat un canvi de mentalitat, des de la globalització, amb la proliferació de nous agents financers”. De l’estudi, ha afegit, es desprén que des de les administracions públiques el repte és “optimitzar les dues eines públiques com a suport al sector privat: l’IVF (com a banc promocional) i AFIN SGR”.

D’altra banda, el director general de Caixa Popular, Rosendo Ortí, ha parlat de l’entitat com “un somni d’èxit que ja dura 42 anys” i les seues “sis claus del model d’èxit han sigut: ser un model de propietat; potenciar la cultura d’empresa; ser diferents; establir polítiques d’aliances; tindre un model especial de govern corporatiu; i el foment de valors cooperatius com la solidaritat”.

Pilar Bernabé, regidora d’Innovació en Sectors Econòmics i Ocupació de l’Ajuntament de València, ha valorat molt positivament la realització de l’estudi i ha considerat la importància de reflexionar sobre factors que puguen dinamitzar la Comunitat Valenciana. Ha assegurat que “vivim un període de transició per a fixar les bases d’un model nou de creixement per a la ciutat de València” i ha afegit que “des de les institucions valencianes es treballa molt a promocionar la ciutat per a atraure turisme, potenciar la innovació i la tecnologia”. També ha destacat que ValTech City és un “fòrum de debat, desenvolupament i trobada, amb tres eixos fonamentals: la promoció, les aliances de coneixement i la cerca de fórmules perquè les empreses continuen generant ocupacions de qualitat”.

Finalment, Isabel Giménez, directora general de la Fundación de Estudios Bursátiles y Financieros, s’ha encarregat de fer un resum de les conclusions principals obtingudes en aquest estudi elaborat al llarg dels tres últims anys en la FEBF mitjançant enquestes i entrevistes en profunditat dels actors principals de la Comunitat Valenciana. Referent a això ha assenyalat que “les línies fonamentals per al desenvolupament estratègic de la plaça financera manifestades pels participants són: formació; informació; talent, tecnologia i competitivitat”. D’altra banda, s’ha assenyalat que “els factors determinants d’inversió són: l’entorn macroeconòmic, els mecanismes d’assignació de fons i les condicions que envolten els projectes d’inversió”.

En relació a la inversió estrangera directa, Isabel Giménez ha assenyalat que de l’estudi valora especialment la seguretat jurídica i l’estabilitat polítiques, i que, per a poder atraure inversions estrangeres directes, s’exigeix: maduresa democràtica, seguretat jurídica, estabilitat política i proposta fiscal diferencial.

Finalment, Isabel Giménez ha destacat que l’estudi estableix tres possibles itineraris estratègics, que no són excloents i poden simultaniejar-se: el desenvolupament de la plaça financera a partir de la plaça econòmica, l’impuls de l’ecosistema emprenedor i el desenvolupament d’eines a mida de les pimes.

Com diu l’estudi, “un territori no és un estoc de recursos estàtic i la Comunitat Valenciana està en condicions per a afrontar una postura dinàmica sustentada des de la seua plaça financera i per a incloure en el seu full de ruta forces d’atracció territorial intangibles per a potenciar plenament el seu atractiu per a les inversions internacionals”.

Caixa Popular - Setembre 2019