Caixa Popular

Logo ruralvía

 Español
Buscador

Caixa Popular participa en la Jornada sobre els reptes de la Banca, organitzada pel Col·legi d’Economistes de València 20/09/2017

 

 

El Col·legi d'Economistes de València ha organitzat en la Borsa de València una jornada sobre "La Banca i els seus reptes més immediats" que ha comptat amb la presència del Director General de Caixa Popular, Rosendo Ortí, el catedràtic d'Economia i director adjunt d’Investigació de l’Ivie, Joaquín Maudos, el director comercial Territorial Est del Banc Sabadell, Fernando Carlos Magriñán i el director de Transformació i Productivitat de la Direcció Territorial Est del BBVA, Ricardo Chicharro.

L'objectiu ha sigut analitzar la situació actual del sector financer i els seus reptes més immediats després d'una dècada marcada per una intensa reestructuració i un procés de sanejament i recapitalización. S'han tractat qüestions com la pressió regulatòria, la importància de la transformació digital, la gestió de la morositat que es manté en nivells alts malgrat la caiguda experimentada en els últims anys i com adaptar-se a les noves necessitats dels clients.

S'ha coincidit que el sector bancari espanyol ha realitzat un enorme esforç de reestructuració i sanejament durant els últims anys però existeix el repte d'obtenir una major rendibilitat.

Durant el seu discurs Rosendo Ortí, director general de Caixa Popular, s'ha referit als reptes del sector cooperatiu de crèdit. En la seua intervenció ha assenyalat que ens trobem davant "un escenari financer excessivament concentrat amb uns reguladors que volen pocs actors i molt grans" però, malgrat açò, les cooperatives de crèdit no solament han romàs sinó que es troben en una bona situació dins del mercat. En aquest sentit, ha assenyalat que les cooperatives de crèdit representen "el 10% dels treballadors del sector, el 16% de les oficines, el 5,3% dels actius i dels dipòsits i el 12% dels resultats".

Ortí ha afirmat que malgrat les diferències en els models corporatius de les diferents cooperatives, es poden establir uns trets comuns. Respecte a Caixa Popular ha afirmat que la seua estratègia ha de seguir sent la mateixa: "barallar en el marcat sense deixar d'obrir oficines i generar llocs de treball".

Caixa Popular - Setembre 2017