Caixa Popular

Logo ruralvía

 Español
Buscador

Consistència i equilibri per a la huitena Volta consecutiva de Caja Rural-Seguros RGA21/08/2019

Un any més, l’equip Caja Rural-Seguros RGA afronta amb il·lusió el seu principal repte esportiu de la temporada: la Volta a Espanya. Una carrera a què no falta des de l’edició del 2012 i per a la qual sempre ha reservat les millors gales, i ha mostrat combativitat i actitud en cada una de les seues participacions.

No obstant això, la formació verda no vol perdre els seus senyals d’identitat per a la seua huitena Volta consecutiva i apostant per un bloc equilibrat, integrat en gran manera per joves formats alguns en el seu planter elit i sub 23. Dels huit ciclistes que componen l’alineació, tres tenen 24 anys o menys. L’experiència l’aporta Sergio Pardilla, que als 35 afronta la seua sisena edició de la Volta.

Amb tot, el cos tècnic ha tingut molt complicat seleccionar els huit escollits per a aquesta carrera, i ha hagut de deixar fora corredors que han mostrat molt bon nivell durant les últimes setmanes.

Els huit de Caja Rural-Seguros RGA per a la Volta 2019 els componen: Jon Aberasturi, Álex Aranburu, Sergei Chernetskii, Domingos Gonçalves, Jonathan Lastra, Sergio Pardilla, Cristian Rodríguez i Gonzalo Serrano.

Tres dels components d’aquesta nòmina han passat pel filial del conjunt Professional-Continental (Lastra, Rodríguez i Serrano). Al seu torn, la del 2019 suposarà el debut en aquesta carrera per a dos dels convocats: Gonçalves i Serrano.

José Miguel Fernández (director esportiu): “Arribem amb els nostres huit corredors més capacitats per afrontar una carrera com la Volta a Espanya. És un bloc molt compensat per a intentar desenvolupar-nos bé en tots els terrenys. D’una banda, tenim Aberasturi o Aranburu, que han demostrat estar a un nivell grandíssim en la passada Volta a Burgos. Encara que als dos els van bé els finals amb pendent, Jon és un esprintador més pur, mentre que a Álex li van millor els finals un punt més exigents. Lastra, Serrano, Chernetskii o Gonçalves s’encarregaran de donar-nos presència, a més amb moltes garanties en aqueixes escapades que puguen arribar i arribaran a meta. De la seua banda, Cristian i Pardilla parteixen com els escaladors, que de segur que brillaran en les etapes de muntanya”.

“Tenim un plus de confiança gràcies a l’actuació en la Volta Burgos. La Volta és una carrera molt diferent i molt més exigent que Burgos, però aquests últims resultats sempre ens fan somiar una mica més fort amb una victòria d’etapa en la Volta a Espanya. Aquest serà l’objectiu principal pel qual lluitarem cada dia, sense oblidar-nos que hem de ser protagonistes i tractar de tindre tota la visibilitat possible”.

La muntanya torna a marcar el recorregut de la Volta

Unipublic ha apostat una temporada més per un traçat espectacular que comença dissabte que ve, 24, amb una contrarellotge per equips a les Salines de Torrevella. Fins l’arribada a Madrid el dia 15 de setembre, esperen nou etapes de muntanya, sis amb final en pujada i una crono individual a Pau a mitjan carrera.

Com de costum, el primer final en alt arribarà prompte (Javalambre, 5a etapa) i servirà d’avantsala a dues etapes de muntanya més: Ares del Maestrat i el Mas de la Costa. El pas pels Pirineus deixarà una jornada explosiva amb desenllaç als Cortals d’Encamp, final al primer bloc de la carrera.

Després de la crono, etapa nerviosa amb arribada a Urdax-Dantxarinea i la meta a Bilbao, que es convertirà de ben segur en un dels dies més vibrants d’aquesta edició. Sense descans, ascens a Los Machucos, un dels ports més durs de la Volta. Encara quedaran quatre jornades de muntanya més: dues a Astúries (El Acebo i La Cubilla) i dues més ja prop de Madrid (Becerril de la Sierra i la Plataforma de Gredos).

Caixa Popular - Agost 2019