Caixa Popular

Logo ruralvía

 Español
Buscador

La catedràtica Teresa Freixes ofereix una conferència, divendres a La Nau, sobre gènere i dret a Europa, amb la col·laboració de Caixa Popular08/03/2018

La doctora i catedràtica en Dret Teresa Freixes visitarà el Centre Cultural La Nau aquest divendres, 9 de març, a les 12 hores, per a parlar sobre ‘Gènere i dret a l’Europa de l’era global’. L’acte s’emmarca dins de l’Escola Europea de Pensament Lluís Vives del Vicerectorat de Cultura i Igualtat i l’entrada és gratuïta, amb aforament limitat.

El dret de la Unió Europea conté una ingent regulació, normativa i jurisprudencial, en matèria d’igualtat de dones i homes. En aquest àmbit, formalitza un cos normatiu d’obligat compliment per a tots els Estats membres, que ha de ser incorporat també per tots els Estats candidats en el seu sistema jurídic per a poder ser admesos.

La doctora Freixes, directora del grup d’investigació consolidat ‘Dret Constitucional Europeu i Drets Fonamentals’, farà un recorregut evolutiu a través de la legislació europea en relació amb la igualtat de dones i homes, i analitzarà les garanties en aquesta matèria.

Les activitats de l’Escola del mes de març es completen amb les conferències ‘Les organitzacions socialistes espanyoles en l’exili i la construcció d’Europa’, de l’historiador Bruno Vargas, el 14 de març, i ‘La igualtat, tronc de la democràcia’, de l’exministra Carmen Calvo, el 22 de març.

L’Escola Europea de Pensament Lluís Vives és un projecte cultural, impulsat pel Vicerectorat de Cultura i Igualtat i gestionat per la Fundació General de la Universitat de València, que es configura com a un espai per a la reflexió i el debat participatiu i crític sobre els assumptes d’actualitat. L’Escola, a més, compta amb la participació d’altres actors de l’Administració pública i de la societat civil: Presidència de la Generalitat; Ajuntament de València; les conselleries de Transparència, i d’Educació, Recerca, Cultura i Esport; Acadèmia Valenciana de la Llengua; Institut Alfons el Magnànim; Escola Europea d’Humanitats; i Caixa Popular.

Caixa Popular - Març 2018