Amb l'objectiu que entengues els productes financers i prengues decisions adequades a les teues circumstàncies i necessitats, Caixa Popular et proporciona l'adreça web del portal d'educació financera www.finanzasparatodos.es, creat per la Comissió Nacional del Mercat de Valors i el Banc d'Espanya.
Aquest portal ofereix consells pràctics, eines i calculadores per a millorar la gestió de la teua economia, amb els quals podràs conèixer els principals productes bancaris i d'inversió. També podràs trobar informació orientada a col·lectius específics.
Caixa Popular amb la finalitat d'orientar-te i mantenir-te informat pel que fa a informació financera pràctica, et proporciona l'adreça web del portal del client bancari desenvolupada pel Banc d'Espanya.
En aquest portal podràs trobar informació sobre els productes i serveis financers més comuns. Tindràs al teu abast informació de gran utilitat com els drets que t'assisteixen com a client, càlcul de quotes, glossari de termes més comuns o informació relativa a les entitats autoritzades per a prestar serveis bancaris a Espanya, entre uns altres.
Pots accedir directament a través del link (www.bde.es/clientebanca) o també pots fer-ho a través del lloc web del Banc d'Espanya (www.bde.es) en la secció denominada "Portal del cliente bancario".
Entra i informa't, pot aclarir-te els teus dubtes financers més comuns.
Posem a la seua disposició un informe amb la següent informació que pot ser del seu interès:
Benvolgut client:
El passat 4 de desembre va entrar en vigor la nova Llei de Serveis de Pagament, d'ara endavant *LSP. En virtut d'aquesta llei, les transferències, deutes domiciliats (rebuts), pagaments amb targeta i ingressos i retirada d'efectiu en comptes, que es tramiten en euros entre països de la UE, són gestionats amb la mateixa facilitat, eficiència i seguretat, per tant sense distinció de tractament entre els pagaments nacionals i els transfronterers en l'espai de la UE.
Aquesta Llei, derivada d'una Directiva de la Unió Europea, té com a objectiu principal que tots els ciutadans tinguen les mateixes oportunitats, augmentar la protecció dels consumidors i que la informació que aquests reben de les seues entitats siga transparent.
D'altra banda, la nova Llei implica que els pagaments s'abonen més ràpidament, les despeses d'algunes operacions poden ser compartits entre l'ordenant i el beneficiari, o que disposa d'un termini més ampli per a retornar els seus rebuts.
Si desitja conèixer els aspectes mes rellevants de la Llei de Serveis de Pagament prement sobre "Més Informació Ley de Serveis de Pagament".
Benvolgut client,
El Reglament (UE) nº 648/212 de 4 de juliol de 2012 (també conegut com a Emir, European Market Infraestructure Regulation) és la normativa europea que regula la contractació i registre de les operacions de derivats.
El seu objectiu és dotar a aquests productes d'un marc regulador que aporte seguretat i transparència a l'operativa de derivats.
Aquesta norma regeix i genera obligacions per a totes les persones jurídiques que contracten un derivat financer.
Si desitja conèixer els aspectes mes rellevants d'aquesta norma prema sobre "Més informació normativa Emir"
SEPA es correspon amb l'acrònim de "Single Euro Payments Area", és a dir, Zona Única de Pagaments.
Aquesta zona a la qual pertanyen els 27 estats membres de la Unió Europea a més d'Islàndia, Liechtenstein, Noruega i Suïssa, serà l'àrea en la qual tots els seus agents econòmics, tant ciutadans com a empreses, podran realitzar i rebre pagaments en euros amb les mateixes condicions bàsiques, drets i obligacions, i independentment de la seua situació d'origen i destinació.
La SEPA, que es va originar a causa de l'impuls de les entitats financeres i el suport d'altres institucions europees com, el Banc Central Europeu i la Comissió Europea, suposa la creació d'una sèrie d'infraestructures i de nous estàndards que persegueixen la igualtat de la realització i recepció de pagaments a través de transferències, domiciliacions bancàries i operacions amb targetes.
L'èxit de tots aquests processos suposarà per a totes les parts importants beneficis econòmics així com per al conjunt de la societat.
L'objectiu fonamental de l'Àrea Única de Pagaments és facilitar els pagaments en tota l'àrea de Mercat Únic Europeu, en particular les transferències, els deutes directes i els pagaments efectuats amb targeta, de manera que puguen realitzar-se amb la mateixa facilitat, senzillesa, eficiència i seguretat que els pagaments nacionals interns dels Estats membres.
A més pretén contribuir a la integració europea mitjançant un mercat de xicotets pagaments, en la zona de l'euro, competitiu i innovador, que puga aportar un millor nivell de serveis, productes més eficients i alternatives més barates per a efectuar els pagaments.
Per tant la SEPA persegueix una vertadera integració monetària en el territori europeu a través de:
Augmentarà l'eficiència de les gestions dels consumidors ja que podran tenir un sol compte en la qual centralitzar tots els seus pagaments a qualsevol país de la zona d'influència SEPA.
Per exemple, les persones que viuen o treballen en un país de la Unió Europa ja no necessitaran mantenir un compte bancari en el seu país d'origen i una altra diferent en el país en el qual resideixen i on paguen els rebuts, el lloguer, etc., a partir d'ara podran realitzar totes aqueixes operacions amb un sol compte, per exemple des de la del seu país natal.
Permetrà la centralització dels negocis. Per a les empreses suposarà grans avantatges, ja que no hauran de mantenir diferents comptes en cada país en el qual operen. A més, podran millorar la seua gestió comptable en unificar-se el format de pagament, la qual cosa els estalviarà temps i diners.
Reduirà el cost dels pagaments transfronterers mitjançant targetes de crèdit o dèbit i transferències electròniques al mateix que les transaccions realitzades dins d'un mateix estat.
Els Terminals Punts de Venda que s'utilitzen en els comerços per a l'acceptació dels pagaments amb targetes es van a anar estandarditzant el que permetrà que els comerciants accepten una gamma més àmplia de targetes.
Major competència de mercat que es traduirà al llarg del temps en la innovació de nous productes, com per exemple la facturació electrònica, iniciació de pagaments amb telèfons mòbils o a través d'Internet, bitllets d'avió electrònics, notificacions relatives a crèdits o conciliació electrònica, i en millors preus i condicions per als usuaris.
Reducció de terminis en l'execució pagaments transfronterers fins a 3 dies hàbils.
Major grau d'integració entre tots els agents econòmics i els països que conformen la zona d'influència de SEPA.
Serveis i preus més fàcils de comparar per als clients en els tres tipus de pagaments: transferències, deutes i targetes
.
Una transferència SEPA és l'enviament d'una ordre de pagament des de l'entitat del pagador a l'entitat bancària del beneficiari sempre que complisca amb una sèrie de requisits:
Es tracta sempre d'una transferència tipus SHARE, és a dir, les despeses de la mateixa es comparteixen entre els dos intervinents de la transacció.
L'emissor pagarà a la seua entitat una comissió, que serà inferior a les despeses que haguera tingut si la transferència anara tipus OUR (l'ordenant assumeix totes les despeses) i el beneficiari abonarà a la seua entitat la tarifa que tinga establida per a aqueix tipus d'operacions.
El beneficiari rep el total de l'import de la transferència, després de forma independent la seua entitat li carregarà el cost del servei per recepció de la mateixa.
No té límit d'import però han de ser en euros i la seua destinació qualsevol país de la zona SEPA.
El termini màxim per a la liquidació serà de 3 dies hàbils.
El client haurà d'aportar les dades completes dels comptes d'origen i destinació, és a dir, el BIC i l'ANAVEN.
Els deutes directes són transferències, com les anteriors, acordades entre les parts, encara que les inicia el beneficiari a través de la seua entitat bancària, sempre que abans el pagador haja expressat el seu consentiment prèviament. Els deutes se solen associar als rebuts o factures i les característiques que han de complir per a ser considerats com a operacions SEPA són:
Han de ser en euros i la seua destinació estar situada en qualsevol país membre de la zona delimitada en la SEPA.
Els pagaments poden ser tant periòdics com a puntuals.
El termini màxim de liquidació és de 5 dies hàbils per al primer pagament i de 2 per als pagaments periòdics següents.
També han de facilitar-se les dades completes dels comptes, és a dir, el BIC i l'ANAVEN.
Finalment, en el cas dels pagaments amb les targetes, l'entrada en vigor de la SEPA farà que:
Els titulars de les targetes puguen pagar en euros amb una única targeta en tota la zona SEPA. L'única limitació que poden trobar és que el comerç no admeta el pagament d'una determinada marca de targeta
.
El Trasllat de Comptes és un servei, només per a clients particulars, que permet traslladar els serveis d'un compte obert en una entitat bancària, a un altre compte d'una altra entitat diferent, d'una forma fàcil i transparent.
Els serveis que es poden traslladar d'un compte a una altra, són els referents a rebuts domiciliats, ordres de transferència permanents i ordres de pagament domiciliades.
Així mateix, sempre que no existisquen impediments, també permet cancel·lar el compte antic previ trasllat del saldo disponible a la nova i sense cost algun, llevat que el compte tinga una antiguitat inferior a 12 mesos.
El procés s'iniciarà quan el client acudisca a la nova entitat i ho sol·licite, encara que cal destacar que aquesta petició ha de ser signada per tots els titulars de l'antic compte.
A partir d'aqueix moment, la nova entitat s'encarregarà de gestionar la sol·licitud d'informació necessària i realitzar els trasllats sol·licitats en els terminis marcats.
És important afegir, que haurà de mantenir saldo suficient en el compte antic fins que tot el procés es complete.
En cas que necessite més informació no dubte a acudir a qualsevol de les nostres oficines on respondrem a totes les seues preguntes.
Si vostè ja ha sol·licitat en alguna ocasió dit canvi i desitja ajudar-nos a millorar aquest servei, li preguem complete l'enquesta que la Comissió Europea ha posat a la disposició de tots els usuaris en el següent enllaç: http://ec.europa.eu/internal_market/finservices-retail/mobility/switching_feedback_es.htm
El passat 1 de Gener de 2018 va entrar en vigor el Reglament 1286/2014 de 26 de Novembre de 2014 sobre els documents de Dades Fonamentals relatives als productes d'inversió minorista vinculats i els productes d'inversió basats en assegurances.
Aquesta norma naix amb l'objectiu, que l'inversor minorista puga prendre una decisió d'inversió informada, una vegada facilitat el document de Dades Fonamentals.
A continuació es mostren els KID vigents de l'Entitat.
Com a conseqüència de la Reforma del Sistema de Registre, Compensació i Liquidació de valors derivada del Reial decret 878/2015, informem als titulars de contracte de custòdia i administració d'instruments financers que a partir del 27 d'abril de 2016 li seran aplicable el Reglament de BME Clearing S.A. i altra normativa reguladora del Sistema de Compensació, Liquidació i Registre de Valors, que posem a la seua disposició.
Reglament Sociedad Sistemas (IBERCLEAR)
Cumpliment del article 39.7 de EMIR- Segregación y Portabilidad WEB.