• Grup Caixa Rural

    La solidesa d’un gran grup

    Sobre la entidad - Grupo Caja Rural
  • Gris oscuro
Icono de Amplia distribución geográfica

Distribució geogràfica ben àmplia

El Grup té presència i cobertura en gran part del territori espanyol i està present a les províncies i a les comunitats autònomes amb diferents entitats.

Solidesa financera i patrimonial

Solidesa financera i patrimonial

Amb més de 67.000 (milions d'euros) en Actius Totals del Grup i un Patrimoni Net de més 6.086 (milions d'euros).

Icono de Grupo Caja Rural

Grup Caixa Rural

És un dels grups financers principals que operen a Espanya compost per 29 caixes rurals.

Creació del Grup i entitats participades

La creació del Grup per part de les caixes rurals els permet oferir als socis i clients una gamma i un nivell de qualitat de productes i de serveis de caràcter universal, especialitzat i personalitzat gràcies als coneixements tan amplis que cada caixa rural té dels seus mercats, tant a escala regional com provincial i local. Les caixes rurals del Grup tenen, per tant, un camp d’actuació definit per a exercir el seu paper de manera diferenciada, però no aïllada, perquè la cooperació dins del Grup permet accedir a àmbits més amplis. D’aquesta manera, el Grup Caixa Rural pot prestar els mateixos serveis que els bancs i que les caixes d’estalvis, i mantindre intacta la vinculació amb el seu àmbit territorial.

El Grup Caixa Rural compta amb el suport, per a desenvolupar la seua activitat, de determinades entitats participades, l’Associació Espanyola de Caixes Rurals, el Banc Cooperatiu Espanyol, la societat Rural Servicios Informáticos i la companyia d’assegurances RGA.

Model de banca federada: el MIP

El marc institucional que representa el Grup Caixa Rural, així com l’estructura empresarial que hi ha sorgit entorn, el confirma com el grup de banca cooperativa principal a Espanya. Es tracta d’un conjunt de 29 caixes rurals i altres entitats participades (Banc Cooperatiu Espanyol, SA, Grup RGA i RSI) que formen un grup bancari únic a Espanya, que segueix la línia de grups líders al continent, com ara Grup BVR a Alemanya, Crédit Agricole a França o Grup RZB a Àustria.

Així mateix, es tracta de l’únic grup bancari a Espanya que té la consideració de mecanisme institucional de protecció dels anomenats “normatius” per les autoritats reguladores, des del 23 de març de 2018.

El sistema resultant és un model de banca federada que permet salvaguardar l’autonomia de les caixes rurals que el formen, sense haver de renunciar al requisit indispensable d’operativitat bancària i eficiència empresarial, al mateix temps que supera les limitacions de cada entitat per la seua respectiva dimensió individual i l’àmbit geogràfic de la seua activitat.

El sistema de banca pel qual ha optat el Grup Caixa Rural es caracteritza per la descentralització operativa i per l’aplicació del principi de subsidiarietat, desenvolupat sobre la base del criteri d’independència jurídica i de decisió de cada membre.

  • Fondo de presentación - campo de trigo

Per què diem que els nostres valors són els teus

  • Hi ha una Caixa Rural molt a prop teu

Fondo de solidaridad - Personas agarradas de la mano con camiseta verde

Fons de solidaritat

El Grup Caixa Rural disposa, d’acord amb els seus estatuts, d’un fons intern de solidaritat destinat a previndre o, si és el cas, resoldre situacions d’insolvència o de cobertura legal de recursos propis, que els pogueren sobrevindre a qualsevol de les caixes rurals associades.

Banco Cooperativo Español - Logotipo

Banc Cooperatiu Espanyol

Central de serveis bancaris que actua i representa el Grup davant d’institucions i fòrums financers. Constituït l’any 1990, és, al seu torn, un grup financer l’objectiu fonamental del qual és proporcionar a les seues caixes rurals accionistes els serveis de central bancària.

www.bancocooperativo.es

Logotipo de Rural Servicios Informáticos

Rural Servicios Informáticos

Empresa de tecnologia de la informació bancària que dissenya, desenvolupa i gestiona solucions i serveis per a les entitats financeres del Grup Caixa Rural.

 

www.ruralserviciosinformaticos.com

Logotipo de Rural Grupo Asegurador

Rural Grupo Asegurador

Som molt més que una companyia d’assegurances, perquè participem en la suma de les caixes rurals integrants del Grup que ens donen suport i de la unió de les quals naix la nostra força.

 

www.segurosrga.es

  • Gris oscuro

Som Grup Caixa Rural

  • Creiem en el model de la banca cooperativa europea

“Conjuguem la solidesa d’un gran grup amb la proximitat i el saber fer del millor equip”.

Icono de Servicio de gestión local

Els nostres clients reben un servei de gestió local amb solucions financeres i solvència global.

Icono de Fondo de educación

Cada entitat disposa d’un fons d’educació i promoció per a servir de motor de desenvolupament en les seues àrees d’influència.

Icono de Cooperativa de crédito

Som cooperatives de crèdit, per això la participació de tots, empleats, socis i clients, és fonamental en el nostre desenvolupament.

Proximitat

Compromís social

2.305

Oficines

Oficinas Caja Rural

9.233

Empleats

Empleados Caja Rural