Actualitat

 • Caixa Popular llança la primera targeta bancària que promou la igualtat de gènere

  •    La cooperativa de crèdit valenciana destinarà el 0,7 % dels beneficis obtinguts per les compres que es facen amb la “Targeta Dona” a projectes d'entitats socials que promoguen la igualtat de gènere.

  •    Clients i no clients de la principal entitat financera valenciana podran contractar aquesta targeta, única al nostre país, en línia o en les oficines de Caixa Popular.
   

  Iniciativa pionera a escala europea i probablement a escala mundial

  Targeta Dona - Mano sujetando la tarjeta

  Caixa Popular ha llançat hui la primera targeta bancària que promou la igualtat de gènere. La cooperativa de crèdit valenciana destinarà un 0,7 per cent dels beneficis obtinguts per fer-la servir, és a dir, per les compres que es facen amb aquesta targeta, denominada “Targeta Dona”, a projectes socials que afavorisquen la igualtat en qualsevol mena d'àmbit. Actualment, no hi ha al nostre país cap entitat amb aquesta mena de producte. Una iniciativa pionera a escala europea i probablement a escala mundial.

  Caixa Popular constituirà durant aquest any un fons per a repartir-lo l’any 2021 entre les entitats socials que treballen iniciatives centrades en l'àmbit de la dona i el foment de la igualtat. En finalitzar aquest exercici, obrirà una convocatòria perquè es presenten aquests projectes.

  QUALSEVOL PERSONA POT CONTRACTAR LA TARGETA 

  Clients i no clients de Caixa Popular podran contractar la “Targeta Dona”, que no té comissions d'obertura, ni de manteniment, sempre que es pague amb la targeta més de 1.500 euros en compres durant un any. Està pensada per a homes i dones conscienciats amb la igualtat i un món millor. Per a no clients serà de crèdit. Els clients de Caixa Popular podran triar la modalitat de crèdit o mixta: de dèbit i crèdit.  

  La targeta, que a més és biodegradable i respectuosa amb el medi ambient, es pot sol·licitar en línia en www.caixapopulardona.es o en qualsevol de les 75 oficines de Caixa Popular. A més, té l'avantatge que, quan l'usuari ajorne algun pagament de compra, s'hi aplicarà un tipus d'interés nominal mensual del 0,95 %. Un dels tipus d'interés més baixos del mercat.

  Segons Rosendo Ortí, director general de Caixa Popular, “aquesta decisió s'emmarca en els valors del nostre model de banca cooperativa, social, solidària i de proximitat. Un model diferent, dirigit cap a una cultura que promoga la igualtat entre les persones i de gènere. En l’àmbit intern, disposem d’una plantilla de 375 persones en què el 57 % són dones i un Consell Rector, màxim òrgan de l'entitat, totalment paritari. En l'àmbit extern, col·laborem amb diferents entitats i associacions que representen la dona i que treballen per empoderar-la, visibilitzar el seu paper en la societat i reivindicar els seus drets en l'àmbit empresarial, cultural o educatiu”.

  Aquesta iniciativa pionera s'inscriu també en el projecte “Caixa Popular Dona” i forma part de la vocació social i responsable de l'entitat per a promoure la igualtat a través de diferents accions que contribuïsquen a aconseguir una societat més justa, alhora que fa valorar i visibilitza el paper de la dona. En aquest sentit, s'han dut a terme accions com el foment de l'ocupació de les dones més desfavorides. Amb la col·laboració de la Fundació Novaterra, s'ha posat en marxa un projecte d'autoocupació per a les dones amb menys recursos: en pocs mesos cinc emprenedores ja estan a punt de fer arrancar els seus projectes. 

  La sensibilització i l'educació en igualtat és una altra de les línies de “Caixa Popular Dona”. L'entitat treballa en un programa de conferències, debats i videofòrums per a sensibilitzar la societat i fomentar l'educació en igualtat de drets i oportunitats entre dones i homes. 

  Caixa Popular

  Caixa Popular té més de 40 anys d'història. S'ha convertit en l’entitat principal del sistema financer valencià. Està formada per una plantilla de 375 persones, en què el 88,80 % són socis de treball i, per tant, propietaris de la cooperativa. 

  Present amb 75 oficines a les poblacions principals de la província de València i en algunes de la d'Alacant, la banca cooperativa valenciana supera els 205.000 clients, dels quals el 76 % són usuaris de Ruralvía, la banca digital de l'entitat.

  Caixa Popular va obtindre l’any 2019 uns beneficis de 14 milions d'euros, la qual cosa implica un creixement d'un 16 %. Aquests resultats després d'impostos ascendeixen a 11 milions d'euros. L'entitat financera valenciana va acabar l'any amb uns depòsits de 1.561 milions d'euros, la qual cosa representa un increment del 9 na% respecte de l'exercici anterior.

  La cooperativa de crèdit reverteix en la societat els beneficis que genera i deixa una petjada social important en el territori. L’any 2019 va destinar més d’1,7 milions d'euros a iniciatives d'impacte social a la Comunitat Valenciana.
   

Noticias anteriores

No se ha configurado el bloque correctamente