José Antonio

Client Oficina Requena

 


Soc José Antonio, agricultor i cooperativista. Tinc dos fills que també ho són i vaig tindre un avi i un pare que també ho eren. Com veieu, vinc d’una llarga família de cooperativistes. Continuem portant la nostra producció de raïm i olives a la cooperativa i, no sé si estarem equivocats, però per a nosaltres és el futur. 


Mon pare va ser soci fundador en el seu moment de la cooperativa Caja Rural La Unión a Requena, però va acabar sent absorbida per un altre banc, se’n van anar de Requena i van deixar de ser una cooperativa. 

 

En aquell moment, vaig tindre clar que necessitava una alternativa que fora fidel als meus valors. Necessitava un banc que creguera en el cooperativisme, en la proximitat amb el client i a estar sempre ací. 

Per això, abans que Caixa Popular obrira la seua oficina a Requena, jo me’n vaig fer client en l’oficina de Xiva. Ara que estan ací, no deixe de recomanar-la a tots els meus familiars i amics, perquè és una entitat a la qual de veritat li importa l’entorn en què està. 

Ara que soc jubilat, continue cuidant les meues vinyes amb la mateixa passió i afecte. Observe com ha evolucionat el mercat financer i no hi ha res d’això: el negoci bancari és cada vegada més distant respecte del client. Els bancs normals i corrents no contribueixen gens a la societat, mentre que una cooperativa de crèdit sí que ho fa, col•laborant amb el municipi i amb les seues associacions. 

 

No sols es tracta que un banc et compte els diners. Valore enormement la proximitat i que un banc siga capaç d’entendre’t i donar la cara per tu quan tens un problema. Els grans bancs es dediquen a “ser grans bancs” i a emportar-se el que guanyen fora del territori. Caixa Popular, no. 

 

 

Per exemple, sé que col•laboren amb les associacions esportives de Requena i també amb FEREVIN, la Feria Requenense del Vino. També estan amb l’Associació de Dones  amb Càncer de Mama. És un referent i les associacions s’acosten a ells, perquè ofereixen un suport desinteressat. A més, també contribueix a les cooperatives de la zona ajudant-los en les seues auditories econòmiques.

 

Aquest tipus de coses per a mi són fonamentals. Saber diferenciar entre qui et vol ajudar i qui no et fa ni cas.