Saiqqa Razzaq

Projecte Mare / Càritas

 

 

Em dic Saiqa i soc del Pakistan. Fa un any i mig vaig decidir vindre amb els meus fills a Espanya. El meu marit ja hi estava uns quants anys i la situació al meu país, agreujada per la crisi financera, cada vegada ens causava més inseguretat.

Imagina que ixes del teu país espantada amb els teus dos fills, però arribes a un país nou i et confinen al cap de 10 dies per una pandèmia mundial.

Perquè aquesta va ser la meua història. 

 

El confinament van ser mesos molt durs: estava espantada, perquè no sabia l’idioma i per tota la paperassa administrativa que havia d’emplenar i que no entenia. Però, a més, estant en una casa nova que no sents com la teua llar, sense Internet o joguets per als xiquets…

 

 

Així va ser com des de Càritas vaig arribar al Projecte Mare i com va aparéixer María, la coordinadora del projecte, en la meua vida. La veritat és jo només buscava aprendre l’idioma, però ací em van do-nar molt més a partir dels seus tallers: costura, esport, habilitats so-cials, aprendre a usar l’ordinador, ajuda financera…

La gent del projecte és tremendament amable. Les tinc molt prop de casa, en la par-ròquia del barri, cosa que em permet poder passar-hi sempre que ho necessite i sem-pre em reben amb els braços oberts. 

En el meu cas, però també pel que veig en les meues companyes, t’ajuden a aterrar a Espanya en tots els nivells. Encara que més enllà de tots els tallers i les oportunitats que ens brinden, hi ha una cosa bàsica que ens donen sempre que necessitem: ens escolten. 

 

Moltes vegades no tenen totes les solucions als nostres problemes, però el simple fet de tindre’n ja t’ajuda a veure les coses diferents i sentir-te més protegida. Sens dubte, ací em sent escoltada, acompa-nyada i ajudada.

 

 

Com moltes altres persones, jo vaig eixir del meu país buscant un futur millor. Després de tot el que he viscut, ara em sent molt segura. He pogut accedir a una sanitat gratuï-ta, em desenvolupe cada dia millor amb l’idioma i els meus fills estan escolaritzats.

María sempre diu que li encanta el nom que té el “Projecte Mare”. M’explica el significat de la paraula “mare”, però que hi ha una ex-pressió en valencià en què “mare” significa “casa”. No hi tinc dubte, per a mi és una segona llar on sempre em sent escoltada.