Actualitat

 • Notícies

  Caixa Popular i la CEU UCH creen una càtedra sobre finances, cooperativisme i economia social

  • El director general de l’entitat, Rosendo Ortí, i el rector Higinio Marín han subscrit el conveni de col•laboració per a impulsar la investigació, la formació especialitzada i la divulgació d’aquests tres àmbits de l’economia
  • El director de la nova càtedra és el professor del Departament d’Economia i Empresa de la CEU UCH, Enrique Lluch Frechina
   

  Caixa Popular i la CEU UCH creen una càtedra sobre finances, cooperativisme i economia social

  Caixa Popular i la Universitat CEU Cardenal Herrera (CEU UCH) han acordat la creació d’una càtedra dedicada a la investigació, la formació especialitzada i la divulgació en els àmbits de les finances, el cooperativisme i l’economia social. L’acord per a la constitució d’aquesta nova càtedra ha sigut subscrit pel director general de Caixa Popular, Rosendo Ortí, i el rector de la CEU UCH, Higinio Marín. El director de la Càtedra Caixa Popular de Finances, Cooperativisme i Economia Social és el professor Enrique Lluch Frechina, del Departament d’Economia i Empresa de la CEU UCH.

  Segons estableix el conveni subscrit, la creació d’aquesta càtedra és reflex de l’interés que totes dues institucions comparteixen per les tres àrees a què està dedicada. 

  Segons destaca el director general de Caixa Popular, Rosendo Ortí, “Caixa Popular, com a empresa cooperativa valenciana amb gran arrelament local, té una vocació clara de servici cap a les cooperatives, les famílies, les empreses, els comerços, les institucions i les associacions, per a contribuir a millorar la societat i el seu entorn. Compartim amb la CEU UCH l’interés pel foment d’una economia més humana, a través de l’impuls i la generació de coneixement en els àmbits de l’economia financera, el cooperativisme i l’economia social”.

  Per part seua, el rector de la CEU UCH, Higinio Marín, destaca que aquesta nova càtedra entronca plenament amb l’enfocament dels estudis universitaris en les àrees d’economia i empresa que la CEU UCH imparteix: “Amb l’impuls d’aquesta nova càtedra, dissenyem també un itinerari formatiu per al Grau en Direcció d’Empreses que forme els nostres universitaris en una economia verdaderament social, en què les persones, i no sols els beneficis, estan en el centre de l’activitat econòmica i financera”.

  Per al director de la càtedra, Enrique Lluch, “a més del model actual, que ens imposa una economia que s’allunya de les necessitats humanes i del planeta, l’economia social engloba models de gestió empresarial, com el cooperatiu, i criteris d’inversió financera més enllà de la mera rendibilitat especulativa, que a través d’aquesta càtedra volem investigar i difondre mitjançant la formació especialitzada dels universitaris i la divulgació entre la societat d’aquesta cultura financera”.

  Investigació, formació i cultura financera

  La Càtedra Caixa Popular tindrà la seu en la CEU UCH, amb una vigència inicial de tres anys prorrogables. Gràcies a la col•laboració de la cooperativa, la Càtedra Caixa Popular de Finances, Cooperativisme i Economia Social promourà la investigació, la formació especialitzada i la difusió pública d’aquests tres àmbits de l’economia, mitjançant el desenvolupament d’activitats docents, d’anàlisis i de difusió. 

  D’una banda, la càtedra posarà en marxa projectes de formació reglats i no reglats per als estudiants universitaris i antics alumnes dels estudis d’economia i empresa. I, d’altra banda, també contribuirà a la cultura financera de la societat per a divulgar els conceptes de les finances, el cooperativisme i l’economia social, a través d’activitats obertes al públic en general i a universitaris d’altres titulacions no relacionades amb l’economia i l’empresa. La càtedra organitzarà seminaris, jornades, conferències, concursos, exposicions, estudis, tallers, així com altres activitats culturals relacionades amb les seues temàtiques, durant els pròxims tres anys.
   

Noticias anteriores

No se ha configurado el bloque correctamente