Actualitat

 • Notícies

  Caixa Popular premia la implicació ambiental en el Jardí Botànic

  Caixa Popular premia la implicació ambiental en el Jardí Botànic

  Caixa Popular va llançar el mes de setembre passat la 1a convocatòria d'Ajudes a la Implicació Ambiental amb un fons de 10.000€ i amb l'objectiu d'impulsar la realització de projectes que treballen per la conservació i sensibilització en matèries referides al medi ambient, la sostenibilitat o la lluita contra el canvi climàtic.

  La preocupació per l'entorn és un dels principis del cooperativisme. És per això que, com a cooperativa de crèdit, en Caixa Popular té especial rellevància la cura del medi ambient.

  Dijous 14 de desembre a les 18:30h se celebrarà a l'Auditori del Jardí Botànic de la Universitat de València l'acte de lliurament als 4 projectes premiats. Un esdeveniment conduït pel per l'educador ambiental i fundador de Bioagradables, Emilio Beladiez. L’accés a l’esdeveniment és lliure amb inscripció prèvia en el següent enllaç: https://www.caixapopular.es/va/premis-ambientals

  Els projectes seleccionats són: 'Sábados de Basuraleza ' de la Coordinadora en Defensa de los Bosques del Turia premiat amb 1.000 €, €, 'Comunidad Energética Solidaria Malvarrosa' de COENSOMA premiat amb 2.000€, 'Cosecha de Salud. Educar en valores contra el Cambio Climático' de la Asociación Rincón de Velluters premiat amb 3.000 € i 'Fire Leader' de Interpreta Natura premiat amb 4.000€.

  A més, també es reconeixerà als premiats de la 3a edició de la Mostra del Canvi, el concurs de fotografia organitzat per Caixa Popular i que té com a objectiu conscienciar sobre la necessitat de combatre el canvi climàtic.

  Les premiades són, en tercer lloc, Marisa Aguar amb 100€ per la fotografia 'Niu d'ocells fet amb restis de plàstic', en segon lloc Fernando Fuentes amb 200€ per 'El fuego que apagó un rayo' i en primer lloc Mónica Romero amb 500€, per ‘Albufera contaminada' i que a més farà lliurament de 500€ a l’organització Acció Ecologista Agró.

  Una entitat que aposta per un futur més verd

  L'entitat ha obtingut recentment el certificat AENOR d'emissions de la seva petjada de carboni amb el disseny d'un full de ruta que els guia cap a la neutralitat climàtica. Amb aquestes accions, acompanyades de l'ús d'energies provinents de fonts renovables, la instal·lació de plaques per a l'autoconsum o la reducció de l'ús del paper, tenen l'objectiu d'arribar a ser neutres en emissions.

  Per a la cooperativa valenciana és fonamental construir aliances estratègiques amb organitzacions compromeses que contribueixin a aconseguir un major impacte en la societat i en l'entorn. Exemple d'això són la col•laboració amb la Fundació Oceanográfic, amb Acció Ecologista Agró, amb el Jardí Botànic de la Universitat de València i amb el projecte europeu Young Innovators, l'aliança amb la Fundació Sant Jordi o el suport a l'Escola d'Emprenedors Sostenibles de Natura i Cultura.

  L'entitat reitera el seu compromís amb el medi ambient oferint unes condicions inigualables en finançament de plaques solars, vehicles elèctrics i productes verds.
   

Noticias anteriores

No se ha configurado el bloque correctamente