Actualitat

 • Notícies

  Caixa Popular entra en el Consell Assessor de Logística, Transport i Mobilitat de Florida Universitària

  Caixa Popular entra en el Consell Assessor de Logística, Transport i Mobilitat de Florida Universitària

  L’entitat financera valenciana Caixa Popular s’ha incorporat com a membre del Consell Assessor de Logística, Transport i Mobilitat de Florida Universitària. Juan Gallur, director de Banca Empresa, i David Oliver, gestor de Banca Empresa, van mantindre una reunió amb la directora de l’Àrea de Negocis i Logística i la responsable del grau en Gestió del Transport i la Logística de Logística de Florida Universitària, Rafaela Pizarro, la directora de Florida Universitària, Mercedes Herrero, i la presidenta de Florida Grup Educatiu, Mercedes Aznar, i van signar un acord per a formalitzar l’entrada de Caixa Popular com a membre del Consell Assessor de Logística de Florida Universitària.

  Amb aquest acord, Caixa Popular contribueix a la formació en logística, transport i mobilitat i a l’aprenentatge de l’alumnat en aquesta nova àrea de Florida Universitària, que compta amb el cicle formatiu de grau superior en Transport i Logística i que llançarà el pròxim curs 2022-23 el nou grau oficial en Gestió del Transport i la Logística.

  Consell Assessor Logístic

  Florida Universitària i Fòrum de Logística va crear el Consell Assessor de l’Àrea de Logística, Transport i Mobilitat per al desenvolupament d’un projecte educatiu en aquest àmbit. Aquest òrgan consultiu sobre el qual pivota el desenvolupament de la nova àrea d’estudis de Florida Universitària està constituït per les principals empreses de logística, transport i mobilitat que operen a la Comunitat Valenciana, així com associacions empresarials i professionals i institucions.

  El consell assessor compta amb representants de Labora i de la Direcció General d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat en l’àmbit institucional.
  Florida Universitària i Fòrum Logístic també compten en el seu consell assessor amb representants de l’àmbit empresarial i professional. En aquest cas, formen part del consell assessor: CEV (Confederació Empresarial Valenciana), Propeller Club València, Concoval (Confederació de Cooperatives de la Comunitat Valenciana), FVET (Federació Valenciana d’Empreses Transportistes) i Afemcual (Associació Espanyola per al Foment de les Polítiques Actives d’Ocupació i les Qualificacions). També inclou representants d’infraestructures logístiques com ara Fundació València Port i l’Aeroport de Castelló.

  Principals característiques del sector

  El sector logístic representa el 14% del PIB a Europa, un 8% del PIB espanyol, i la Comunitat Valenciana és la tercera autonomia amb més pes d’aquest sector a tot Espanya. L’ecosistema logístic està format per empreses de transitaris i agències d’infraestructura logística, de paqueteria i lliuraments del comerç electrònic, empreses de transport (per carretera, marítim, ferrocarril i aeri), carregadors, operadors logístics i operadors portuaris.

  Es tracta d’un dels sectors amb més projecció en termes d’activitat econòmica i d’ocupació tant a escala nacional com de la Comunitat Valenciana. A més, la logística constitueix un element bàsic per a l’atracció d’inversions en altres sectors i la Comunitat Valenciana compta amb empreses molt potents en el
  sector, ports i aeroports, aerolínies, fabricants de cotxes, fabricants de ceràmica, indústria agroalimentària, química, de moda i calçat, empreses capdavanteres en la navegació…

Noticias anteriores