Actualitat

 • Notícies

  L’associacionisme de l’Horta Sud celebra la seua gal•la anual a Xirivella

  En l’acte es va reconéixer als tretze projectes subvencionats en la 30a convocatòria d’Ajudes per a Projectes Que Canvien El Món

  L’associacionisme de l’Horta Sud celebra la seua gal•la anual a Xirivella

  Més de dues centes persones van reunir-se ahir al Teatre-Auditori Pepe Correa de Xirivella per formar part de la Gal·la de les Associacions. Un esdeveniment anual ja consolidat a la comarca que reconeix la tasca del teixit associatiu i on es fa entrega de les ajudes als projectes subvencionats en la convocatòria d’ajudes per a Projectes Que Canvien El Món, impulsada per la Fundació Horta Sud, Caixa Popular i Grupo Ugarte Automoción i que enguany compleix tres dècades.

  El to festiu va ser el denominador comú d’una gal•la on tampoc hi van faltar les reivindicacions, especialment sobre la importància de preservar un associacionisme fort. La regidora de gent major, participació ciutadana i gestió de la tinença d’alcaldia del barri de La Llum, Amelia Sahuquillo, va ser l’encarregada de donar la benvinguda a totes les persones presents, destacant que les associacions són les entitats més capacitades per a organitzar la solidaritat, i recordant que Xirivella ha impulsat en els últims mesos una taula d’associacions per a construir conjuntament amb elles. 

  Tot seguit van ser les persones representants de les entitats impulsores de les ajudes qui van prendre la paraula. Per part de Caixa Popular, el seu Director de Responsabilitat Social i Relacions Institucionals, Paco Alós, va llançar una reflexió a les persones assistents: «Què seria de la nostra societat sense les associacions?». Alós va traslladar a l’auditori que és en les associacions on s’organitzen i es desenvolupen la major part de les activitats socials: l’esport, la música, les festes com les falles, etc. Per la seua part, la patrona de la Fundació Horta Sud, Empar Navarro, va afegir la necessitat que les administracions públiques «siguen conscients de la importància de les associacions, que les escolten i les cuiden». Finalment, el director financer de Grupo Ugarte Automoción, Santiago Peraita, va recordar que les associacions son qui «possibiliten una xarxa de suport i d’ajuda mútua quan tens un problema i permeten gaudir de la vida en col·lectiu».

  Una vegada celebrada la obertura van començar les entregues dels diplomes que reconeixien als 13 projectes interassociatius promoguts per més de 100 entitats. La majoria d’ells, huit, es desenvoluparan a l’Horta Sud, dos a la ciutat de València, un a La Costera, un a la Ribera Alta i un al Baix Vinalopó. Entre els missatges dels tretze projectes van destacar les idees d’empoderament de la societat civil organitzada, «que va sempre per davant de l’administració pública i de l’empresa privada en la cobertura de necessitats».

  Durant l’entrega dels diplomes van tenir lloc diverses aparicions de Viviendo del Cuento, que dinamitzaren la gal•la amb jocs competitius entre les dues bandes de la platea del teatre, per acabar llançant un missatge a favor de la cooperació per davant de la competitivitat, «especialment en un context marcat per l’aversió al diferent i la discrepància».

  En els trenta anys d’ajudes per a Projectes Que Canvien El Món s’han repartit més de 330.000 €, repartits a més de 1.000 entitats i donant suport a un total de 208 projectes de desenvolupament comunitari «que reforcen el treball en xarxa, augmenten la participació de la societat civil i construeixen una ciutadania compromesa», com recordava la tècnica de la Fundació i presentadora de l’acte, Laura Juan, qui feia també una crida a «passar de la Responsabilitat Social Corporativa a la Responsabilitat Social Comunitària», que suposa «implicació i corresponsabilitat en i per a la comunitat». 

  Tots els projectes seleccionats:
  •    #ECOAFPEM. Oferir un oci de qualitat, promovent la sensibilitat ambiental per a millorar l'entorn urbà i la sostenibilitat. Presentat per AFPEM Horta Sud i Del Camp a la Taula, Mans al Terra, Albal Circular i Ajuntament d’Albal. Import de l’ajuda: 1.500 €. 
   
  •    Creciendo juntos. Foment de la cohesió social a Torrefiel mitjançant un enfocament equitatiu i enfortir la xarxa comunitària. Presentat per AV Torrefiel i Aitana, Nautae, CEIP Antonio Machado, CEIP Torrefiel, CEIP Sanchis, IES Ballester Gozalvo, CIM, Bda. Parroquial Torrefiel, Cruz Roja , Serv. Sociales, Mercado Torrefiel, Save The Children, Centro de Salud S. Allende, LABORA, MAMBRE , Iniciativas Solidarias, La Casa Grande, Valencia Acoge, Centro de Día Don Bosco, Centro de 
  Mayores Allende, AVS, Federación, Unión Africana i Papa Bala. Import de l’ajuda: 1.500 €. 
   
  •    Red Intercultural Horta Sud. Projecte que pretén crear una xarxa d'associacions que promoguen els drets i la inclusió de la població migrant en les comunitats d'acolliment. Presentat per Plataforma Intercultural de España i Asociación Comparsas Carnavaleras del Oriente Boliviano, Asociación Cultural y Social Iberoamericana, Asociación des Ivoiriens de Valencia. Import de l’ajuda: 1.500 €. 
   
  •    L’esport integra. Projecte que promou la igualtat d'oportunitats des d’una perspectiva de gènere, edat i discapacitat. Presentat per Club de Fútbol Sporting Alaquàs i Associació Cultural Falla Verge de l’Olivar. Import de l’ajuda: 2.000 €. 
   
  •    De la soledat a la societat. Projecte per fomentar l’empatia i la socialització de les persones amb malalties mentals, des d’una perspectiva de gènere. Presentat per Falla Mont de Pietat de Xirivella i AFEMPES, ADIXI - Asociación de Discapacitados de Xirivella, HAYCA - Asociación Hábiles y Capaces de Ayuda a Personas con Autismo. Import de l’ajuda: 1.500 €. 
   
  •    Centre Scout a la Comarca de l’Horta Sud. Projecte per a crear una zona d'acampada per a associacions de joves de la C.V. Presentat per Fundació 
  Scout Sant Jordi de la C.V. i Centres Scouts. Import de l’ajuda: 1.500 €. 
   
  •    RAC - Ruta accesible en el Cauce del Río Turia para personas con movilidad reducida. Per aconseguir que les persones amb mobilitat reduïda puguen gaudir de les infraestructures verdes en igualtat de condicions que les persones amb una mobilitat completa. Presentat per Fundación de la Comunitat Valenciana ASFPLANT i Asociación Valenciana de Artrosis y Osteoporosis. Import de l’ajuda: 1.500 €. 
   
  •    Teatre boig - Teatre Intergeneracional Inclusiu. Projecte que té com a objectiu intercanviar processos educatius, formatius i artístics entre grups de persones de diferents generacions. Presentat per Asociación de Amas de Casa y Consumidores Tyrius Xàtiva i Centro de Día la Inmaculada Comunidad Luisa de Marillac, ASPROMOVISE i AXATEA. Import de l’ajuda: 1.500 €. 
   
  •    Fem suport, fem futur. Projecte per formalitzar les aliances amb altres col•lectius relacionats principalment amb la cultura i l’oci per a treballar la perspectiva feminista des de la formació i la sensibilització comunitària. Presentat per EIXAM - Associació de Dones Feministes d'Algemesí i Nova Muixeranga d'Algemesí, Colla de Figues i Dones del Raval. Import de l’ajuda: 1.000 €. 
   
  •    Fem barri en l’hort urbà i ecològic de Felip. Per a fomentar la participació ciutadana, des d’una perspectiva cooperativista i assembleària, mitjançant el treball col·lectiu i solidari i la participació directa en la presa de decisions. Presentat per AV Raval i Volem Palmerar, APELX - Associació de Palmerers d'Elx, Associació Arte para todo, Cuadernos viajeros, Associació de Belles Arts, Asoc. Palma Blanca, Càtedra del Palmerar de la UMH, Projecte Agroalnext ValoraCV, IES La 
  Torreta, Comunitat de Llauradors, Asoc. Mais, Museu Agrícola de Pusol, Datelx, Assoc. Desenvolupament Rural, ArbaElx, ACD La Hoya, Baiajovens, Palmielx, Shaeira, Aigües d'Elx, IES La Asunción, Technopalm, Silvanele creations i Centre Ocupacional Tamarit. Import de l’ajuda: 1.500 €. 
   
  •    Associa't Quart. Projecte per a teixir noves relacions creant comunitat i fent del poble un espai més acollidor i amable. Presentat per Federació de Cases de Joventut de la CV i Associació d'Esplais Valencians, Movimiento contra la Intolerancia, Amigos de las Artes Plásticas, Movimiento contra la Intolerancia, Mujer Ocio y Trabajo i Bolilleras de Quart de Poblet. Import de l’ajuda: 2.000 €. 
   
  •    Persones a favor de les persones. Projecte que té com a objectiu formar a persones amb discapacitat intel•lectual lleu en tasques de voluntariat. Presentat per Asociación Proyecto EMPAR i Colegio Enric Valor, Escuela Infantil La Pinadeta, Residencia y Centro de Día de Personas Mayores Dependientes de Manises, Escola de cases, Escuela Infantil La Pinadeta, Residencia y Centro de Día de Personas Mayores Dependientes de Manises i Escola de Cases. Import de l’ajuda: 1.500 €. 
   
  •    Unes falles que canvien el món. Projecte per a utilitzar les falles com a eina de difusió i de conscienciació dels ODS i l’Agenda Urbana 2030. Presentat per AC Falla Borrull Socors i Falla Mocador. Import de l’ajuda: 1.500€. 
   

Noticias anteriores

Conveni FPAA

Caixa Popular col•laborarà amb La Fundació Per Amor a l’Art en el finançament i el desenvolupament dels seus projectes socials
Caixa Popular col•laborarà amb La Fundació Per Amor a l’Art en el finançament i el desenvolupament dels seus projectes socials