Actualitat

 • Notícies

  L’Oceanogràfic i Caixa Popular presenten l’experiència “Llac viu” amb ruta amb bicicleta fins a l’Albufera de València

  •    L’activitat permet als visitants explorar la flora i la fauna d’un dels aiguamolls més importants d’Europa, recreat en l’aquari valencià

  •    El passeig amb bici fins al Parc Natural de l’Albufera brinda l’oportunitat de posar en pràctica el contingut adquirit durant la visita a l’Oceanogràfic.
   

  L’Oceanogràfic i Caixa Popular presenten l’experiència “Llac viu” amb ruta amb bicicleta fins a l’Albufera de València

  En un esforç per oferir als seus visitants una experiència encara més immersiva i educativa, l’Oceanogràfic de València ha presentat aquest matí la nova iniciativa “Llac viu”. 

  Aquesta experiència, fruit de la col·laboració entre el centre marí valencià i Caixa Popular, promet submergir els participants en un viatge educatiu a través de la menuda “Albufereta” de l’Oceanogràfic per a conéixer la flora i la fauna d’aquest ecosistema aquàtic.

  Des de la presentació inicial de l’aquari com a centre de conservació d’espècies fins a la immersió en la fauna i la vegetació aquàtica de la llacuna natural, cada parada ofereix una oportunitat única per a aprendre i meravellar-se amb la biodiversitat dels llacs exteriors de l’aquari.

  L’activitat consta d’una explicació del cicle natural de l’aigua i la importància dels aiguamolls en la mitigació del canvi climàtic amb l’objectiu de conscienciar de l’impacte de les espècies invasores en els ecosistemes d’aigua dolça. 

  El recorregut inclou set punts situats estratègicament i permet als participants apreciar el procés de naturalització que han experimentat les llacunes al llarg dels anys i conéixer una àmplia varietat d’espècies, tant vertebrats com invertebrats, que l’habiten durant tot l’any. 

  Des dels icònics flamencs fins a les tortugues d’estany, els visitants tindran l’oportunitat d’observar de prop la rica diversitat de la vida aquàtica.

  Cada parada està dissenyada per a proporcionar una experiència educativa completa, amb informació detallada dels diferents aspectes de l’ecosistema. 

  Una activitat en què els participants eixiran amb més enteniment i estima per la biodiversitat marina.

  Coneixent els projectes de reproducció de la Fundació Oceanogràfic

  A més del seu enfocament educatiu, l’experiència “Llac viu” també busca promoure la conservació i la sostenibilitat dels aiguamolls. Durant la visita, el grup podrà conéixer la tasca de la Fundació Oceanogràfic i els seus projectes d’investigació i conservació d’espècies, com el Head-starting de les tortugues d’estany o la col•laboració de l’aquari amb institucions d’altres comunitats autònomes, exemplificada per la presència de flamencs irrecuperables.

  A més, s’explicarà la vegetació aquàtica típica dels aiguamolls que també està present en les llacunes de l’aquari de València.

  Acostant al públic les espècies endèmiques de la Comunitat Valenciana

  L’experiència també inclou una parada en la zona superior del Restaurant Submarí de l’Oceanogràfic, on els participants podran observar de prop els nous aquaris que acullen espècies autòctones de la Comunitat Valenciana, com el samaruc o el fartet. 

  Un espai en què es detallarà el grau d’amenaça d’aquests animals, l’impacte que hi tenen les espècies invasores i la col·laboració que hi ha entre la Fundació Oceanogràfic i la Conselleria de Medi Ambient de la GVA en projectes de reproducció, cria i repoblació d’espècies en el seu medi natural.

  Ruta amb bicicleta des de l’Oceanogràfic a l’Albufera de València

  La ruta pel “Llac viu” conclourà en l’Edifici d’Accés de l’Oceanogràfic de la Ciutat de les Arts i les Ciències i oferirà als participants l’oportunitat de continuar l’activitat amb un passeig amb bicicleta elèctrica fins a l’Albufera de València. De moment, l’itinerari amb bici només està disponible per a grups, col·lectius o associacions amb inscripció prèvia.

  Aquesta opció addicional proporcionarà als visitants l’oportunitat d’explorar la bellesa natural de la regió mentre recorren els paisatges típics de l’horta valenciana i posen en pràctica el coneixement adquirit durant la seua visita a l’Oceanogràfic.

  Treballant per la protecció del medi ambient

  L’experiència “Llac viu” és el resultat d’una col•laboració fructífera entre la Fundació Oceanogràfic i Caixa Popular, que va començar amb la firma d’un conveni el 2021.

  Aquesta aliança reflecteix el compromís de Caixa Popular amb la Fundació Oceanogràfic i mostra la seua gran implicació per la cura i la defensa del medi ambient, així com la realització d’activitats de conscienciació ambiental.

  Des de llavors, totes dues entitats han estat treballant estretament per a promoure la conscienciació ambiental i donar suport a la investigació i la conservació de la vida marina i aquàtica de la mar Mediterrània.


   

Noticias anteriores

Conveni FPAA

Caixa Popular col•laborarà amb La Fundació Per Amor a l’Art en el finançament i el desenvolupament dels seus projectes socials
Caixa Popular col•laborarà amb La Fundació Per Amor a l’Art en el finançament i el desenvolupament dels seus projectes socials