Actualitat

 • Notícies

  Caixa Popular i Florida Universitària lliuren els Premis ODS

  • L’alumnat de cicles i graus i postgraus de Florida Universitària rep els guardons en sengles cerimònies de graduació

  Entrega Premis ODS Caixa Popular i Florida

  Florida Universitària i Caixa Popular han donat a conéixer els premiats de la 3a edició dels Premis ODS que organitzen totes dues entitats. Els premis es van lliurar en les cerimònies de graduació de cicles, i de graus i postgraus de Florida Universitària. Isabel Campos, directora de l’oficina de Catarroja, i José Francisco Machado Falcó, responsable d’Universitats i Centres Educatius de Caixa Popular, van fer lliurament dels guardons en els dos actes de graduació de l’alumnat. La valoració dels projectes presentats ha atés els criteris definits en les bases dels premis:

  •    Qualitat tècnica a través de la qualificació obtinguda en el treball o projecte. 
  •    Grau de contribució del projecte o treball als ODS.
  •    Transferència o possibilitat d’aplicació o desenvolupament pràctic del seu contingut.
  •    Grau d’innovació de les aportacions del projecte o treball. 


  Els Premis ODS de Florida Universitària i Caixa Popular reconeixen la qualitat acadèmica i l’impacte dels treballs i els projectes duts a terme sobre els objectius de desenvolupament sostenible de les Nacions Unides. 
   
  La finalitat d’aquests premis és dotar l’estudiantat de coneixements, habilitats i motivació per a entendre i abordar els ODS, fomentar i promoure’ls com a tema d’investigació i contribuir a la generació de solucions de desenvolupament sostenible. 


  Aquests objectius inclouen, a més de posar fi a la pobresa en el món, altres punts com: erradicar la fam i aconseguir la seguretat alimentària; garantir una vida sana i una educació de qualitat; aconseguir la igualtat de gènere; assegurar l’accés a l’aigua i l’energia; promoure el creixement econòmic sostingut; adoptar mesures contra el canvi climàtic; promoure la pau i facilitar l’accés a la justícia.

  Els ODS plantegen reptes socials, econòmics i mediambientals complexos que exigeixen canvis econòmics, educatius, tecnològics i socials rellevants.

  En definitiva, es tracta de premiar treballs i projectes relacionats amb iniciatives econòmiques, educatives, tecnològiques i socials que contribuïsquen a l’assoliment dels ODS i, per tant, a promoure un desenvolupament sostenible a escala local, nacional i global.


  El Premi ODS al millor projecte interdisciplinari de cicles formatius va ser per al projecte “Panel Solution”, de l’equip format per Carla Sobrevela, Christian Morrison, Laura Silla, Grace Zulay i Ángela García, del cicle formatiu de grau superior d’Administració i Finances, tutoritzat per Isabel  Redolat. Aquest premi va estar dotat amb una quantitat econòmica de 200 euros.


  En graus, el Premi ODS a la categoria individual va ser per a Damián de la Rosa Garrido, alumne del grau d’Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica, pel seu projecte ‘Disseny i implementació d’un sistema de comunicació de llarg abast per a la gestió de cultius’, dirigit pel professor Eduardo Roses Albert. D’altra banda, el Premi ODS al millor Treball Fi de Màster va ser per a Carolina Tarazona Gil, alumna del Màster Universitari en Professorat d’Educació Secundària, pel treball fi de màster: “La enseñanza del inglés y los ODS, en FP, a través del proyecto de blog If I were you”, dirigit per la professora i doctora Yolanda Cano Cabrera. Tots dos premis van estar dotats amb un import en metàl•lic de 300 euros. 


  En la categoria per equips, el Premi ODS al millor projecte integrat/interdisciplinari de grau universitari dotat amb 200 euros va ser per a l’equip compost per: Alejandro Bruno Nicolás, José Ramón Civera Calduch, Carles Escutia Romero, Josep Antoni Jorge Ciscar, Pablo Expósito Albert, i Francisco de Borja Estellés Bru, del Grau en Educació Primària, que van desenvolupar el projecte “La Casa de la Naturaleza”, dirigit per la professora i doctora, Mavi Corell Doménech.


  Des de Caixa Popular i des de Florida Universitària han felicitat els guanyadors i guanyadores i han transmés l’agraïment a la resta dels participants i a l’equip docent en la promoció i la difusió d’aquests premis.

Noticias anteriores

No se ha configurado el bloque correctamente