Actualitat

 • Notícies

  Caixa Popular destina 10.000€ a projectes que treballen per la igualtat de gènere

  Caixa Popular destina 10.000€ a projectes que treballen per la igualtat de gènere

  •    L’acte d’entrega serà el dimarts 21 de juny al Jardí Botànic

  •    Estarà conduït per la periodista Emma Tomàs i amenitzat pel grup valencià El Diluvi

  •    L’entitat referma el seu posicionament en la lluita per la igualtat després de llançar la Targeta Dona

  Caixa Popular ha llançat la 2a Convocatòria d’Ajudes a la Igualtat. Una convocatòria per a la realització de projectes d’igualtat de gènere que es finançarà amb un fons de 10.000€.

  El fons de l’ajuda s’ha constituït gràcies a la recaptació de la Targeta Dona de Caixa Popular, la primera targeta bancària que promou la igualtat de gènere i que destina un 0,7 per cent dels beneficis obtinguts per utilitzar-la a projectes socials que fomenten la igualtat entre les persones. 

  El pròxim dimarts 21 de juny a les 19 h se celebrarà a l’Umbracle del Jardí Botànic de la Universitat de València l’acte d’entrega dels premis als 3 projectes premiats. Estarà conduït per la periodista valenciana Emma Tomàs i amenitzat per l’acústic del grup El Diluvi. Pots inscriure-t’hi en l’enllaç següent: https://bit.ly/Acte-Igualtat

  Durant l’esdeveniment, els finalistes explicaran els seus projectes i la destinació de l’ajuda. Entre els més de 50 projectes que s’han presentat, els treballadors i treballadores de Caixa Popular i els usuaris de la Targeta Dona han decidit el resultat final a través de la seua votació en línia.

  El projecte amb el nombre més elevat de vots i que ha resultat guanyador és 'Educant en igualtat' de Menuts de Valencia. Aquesta iniciativa, premiada amb 6.000€, se centra en un projecte de coeducació i prevenció de la violència de gènere per al centre d'acolliment 'Casa de las andorinas' per als menors que es troben en situació de guarda o tutela per part de l'administració.

  El segon projecte finalista, que obtindrà 3.000€, és 'Dona i salut mental' de Asociación Menstopia, que impulsa tallers vivencials de sensibilització i d'autodefensa enfocats a dones diagnosticades en Salut Mental en els quals es treballen la prevenció, la intervenció i el desenvolupament d'una autonomia efectiva i real.

  Per últim, el tercer finalista rebrà 1.000€ i és el projecte 'Adicció i violència contra la dona' de Asociación AVANT Acción Social, que genera una intervenció especialitzada i de qualitat per a dones amb trastorn addictiu que han experimentat violències masclistes, proporcionant un espai propi i segur per a la recuperació integral en l’àmbit psicològic, social i laboral.

  Caixa Popular vol ser l’entitat preferida per les dones

  La iniciativa de la convocatòria d’ajudes forma part del projecte Caixa Popular Dona, que comprén diferents accions per a promoure la igualtat entre les persones, un dels valors de l’entitat des que es va crear l’any 1977. 

  La principal entitat financera valenciana segueix un model de banca social, solidària i de proximitat amb una cultura que promou la igualtat des de l’àmbit intern. En Caixa Popular un 57% de la plantilla són dones.

  En el seu compromís per la igualtat, Caixa Popular ha llançat altres iniciatives, com el projecte ‘Dona la veu’, una sèrie d’esdeveniments en format de conversa conduïts per la presentadora Mariola Cubells amb convidats que han desenvolupat un paper rellevant en el terreny de la igualtat i la dona. 

  També té presència en Twitch amb el canal Caixa Popular Dona presentat per Emma Tomàs amb entrevistes en directe a dones valencianes rellevants com l'artista Paula Bonet o la cantant Samantha.

  A més, organitza diferents seminaris web i sessions en centres educatius per a fomentar la sensibilització i l'educació en igualtat i en col·laboració amb la Fundació Novaterra, ha creat un projecte d’autotreball per a dones amb pocs recursos.

Noticias anteriores

No se ha configurado el bloque correctamente