Actualitat

 • Notícies

  Els treballadors de Caixa Popular donen un dia de salari i milloren de manera directa les condicions de vida de més de 800 persones

  Caixa Popular ha destinat enguany un total de 53.328 euros

  Uno de los ganadores un día de salario - ACOEC

  Fruit de la campanya solidària ‘Un dia de salari’, en què els treballadors de Caixa Popular, voluntàriament, donen un dia del seu salari, més de 800 persones es beneficiaran de manera directa, milloraran les seues condicions de vida i tindran l’oportunitat d’aconseguir un futur millor.

  En total enguany s’han recaptat 53.328 euros, dels quals 17.709 euros corresponen a les donacions del col•lectiu de treball i 35.418 euros a l’aportació directa que fa Caixa Popular. 

  D’una banda, els diners s’han destinat als hospitals valencians per ajudar a combatre la pandèmia provocada pel coronavirus a la Comunitat Valenciana. Es van cedir a l’inici de la crisi de la Covid-19 a la sanitat pública valenciana per a la compra de material sanitari. 

  L’altra part de la recaptació del fons s’ha destinat a entitats socials i ONG que treballen la cooperació al desenvolupament. Els projectes seleccionats el 2020 han sigut: 

  “Cooperativa Agrícola y Educativa Yachawasi” de l’ONG Menuts del Món, amb un pressupost de 4.000 euros permetrà la creació d’una cooperativa agrícola i educativa amb l’objectiu de dinamitzar les comunitats i l’escola rural de les poblacions indígenes de Pongo i Chango a Bolívia. 

  “Contribució a la millora del desenvolupament humà a través de la creació d’horts ecològics familiars en l’àrea rural de Quetzaltenango, Guatemala”, presentat per la Asociación para la Cooperación Entre Comunidades (ACOEC). Amb una dotació de 4.910 euros, l’objectiu que persegueix és aconseguir que les famílies de les zones rurals més empobrides de Guatemala puguen millorar la seua qualitat de vida a través de l’agroecologia, la formació i la millora de la salut, des d’una perspectiva de gènere.

  “Empoderament familiar”, de l’entitat ACATUR compta amb una ajuda de 3.000 euros i atendrà els menors de la comarca de la Plana d’Utiel-Requena amb necessitats especials i les seues famílies perquè tinguen ferramentes que els ajuden a millorar la seua qualitat de vida. 
   
  “Empelts de la memòria: aprenent de la tradició per plantejar el futur”, presentat per l’ONG Connecta Natura i amb una assignació de 3.000 euros, promourà el desenvolupament rural agroecològic i la conservació de la biodiversitat tant silvestre com de cultiu a la Comunitat Valenciana.

  “100% Eco School, projecte nutrició”, de l’ONG One Day Yes, amb l’ajuda de 3.000 euros, impulsarà un projecte de millora de la nutrició i l’educació dels xiquets i xiquetes de l’escola ecològica Eco School a Lamu, Kenya. Una escola cooperativa, feta amb botelles de plàstic i altres residus de la mar.


  La campanya ‘Un dia de salari’ la promou any rere any el Grup de Cooperació de Caixa Popular, integrat per un equip de persones voluntàries del col•lectiu de treball de l’entitat que té com a objectiu fomentar i difondre els valors d’intercooperació i solidaritat entre totes les persones que formen la cooperativa.
   

Noticias anteriores

No se ha configurado el bloque correctamente