Actualitat

 • Notícies

  Caixa Popular presenta la seua memòria 2021 amb prop de 700 col•laboracions socials i ambientals

  Caixa Popular presenta la seua memòria 2021 amb prop de 700 col•laboracions socials i ambientals

  •    L’entitat incrementa un 17,25% les seues aportacions a la societat

  Juntament amb els resultats econòmics, Caixa Popular ha presentat els seus resultats socials de l’últim exercici. La cooperativa de crèdit que vol ser l’entitat amb més implicació i impacte a la Comunitat Valenciana ha destinat 1,7 milions d’euros a iniciatives d’impacte social en el territori valencià, col·laborant amb prop de 700 entitats, segons la memòria del 2021.

  L’entitat reverteix els beneficis que genera a la societat i deixant una empremta econòmica, social i ambiental important. Col·labora amb nombroses entitats que treballen per millorar la societat des de molts àmbits, com la igualtat de gènere, el medi ambient, l’accessibilitat i la inclusió de les persones amb diversitat funcional, l’esport, la llengua i la cultura valenciana, entre altres.

  Caixa Popular va posar en marxa ajudes per a la realització de projectes d’igualtat de gènere, que s’ha finançat amb un fons que generat gràcies a la targeta Dona, la primera targeta bancària que promou la igualtat de gènere i que destina un percentatge dels beneficis obtinguts pel seu ús a projectes socials d’associacions i entitats que fomenten l’empoderament de la dona.

  Aquesta acció s’afig a la resta del projecte Caixa Popular Dona, que naix per fer costat al moviment que busca la igualtat entre homes i dones en la societat valenciana. Amb aquesta iniciativa es duen a terme accions per a donar visibilitat les empresàries valencianes referents en els seus sectors, es promouen projectes d’autoocupació per a dones amb pocs recursos juntament amb la Fundació Novaterra, per ajudar a la seua autonomia i inclusió social, i s’impulsen jornades i esdeveniments per a la sensibilització i l’educació en igualtat de drets i oportunitats.

  En l’àmbit mediambiental destaquen les col·laboracions amb Acció Ecologista-Agró i l’Oceanogràfic, centrades en la conservació de la biodiversitat i del medi ambient, o la Mostra del Canvi, concurs de fotografia obert a la ciutadania que busca reflectir els impactes del canvi climàtic sobre el territori i la biodiversitat valenciana per a ajudar a conscienciar d’una manera visual sobre el canvi climàtic i les seues conseqüències, i després fa una donació a l’entitat ecologista que decidisca el guanyador d’aquest concurs.

  També, són rellevants algunes de les aliances estratègiques de l’entitat amb agents clau per a la societat valenciana; en aquest sentit és important assenyalar la col·laboració entre la Fundació Horta Sud i Caixa Popular, que ha ajudat a desenvolupar la societat valenciana des de l’associacionisme, contribuint a crear un ric teixit associatiu mitjançant accions com ara formacions, assessorament i jornades de dinamització o el projecte “Serà Horta Sud 2030”.

  Caixa Popular també ha destacat per estar prop de les persones majors. De fet, va ser la primera entitat financera que es va adherir a la xarxa de la Banca Amigable amb les Persones Majors que promou l’Ajuntament de València. En paraules del director de

  En paraules del director de Responsabilitat Social i Relacions Institucionals, Paco Alòs: “Caixa Popular mai ha deixat de banda les persones majors i ha oferit una atenció tant personalitzada com amb els seus horaris flexibles de matí i vesprada. Tractem les persones majors com si foren els nostres pares, per això donem sempre el millor servici”.

  Amb tot això, Caixa Popular presenta el tancament del 2021 amb solvència econòmica i accions de calat per a la societat valenciana. La cooperativa de crèdit continua creixent i ho fa apostant per l’entorn. Una aposta que es manté enguany, amb la projecció de repetir les accions que han sumat a la societat durant aquest any i iniciant l’impuls de nous projectes socials i mediambientals.

  El Pla Estratègic de Caixa Popular fixa els seus objectius en un creixement sostenible, que permeta oferir un model de banca cooperativa, valenciana, amb valors, social i diferent.

Noticias anteriores

No se ha configurado el bloque correctamente