Actualitat

 • Notícies

  Caixa Popular, la Fundació Horta Sud i el Grupo Ugarte destinen 20.000€ a 11 projectes interassociatius de la comarca de l’Horta

  24 projectes s’han presentat a la convocatòria 2021 d’Ajudes a Projectes Interassociatius.

  Gràfica Guanyadors Projectes Interassociatius 2021

  El jurat de la 27a edició de les Ajudes a Projectes Interassociatius per a l’any 2021, format per representants de la Fundació Horta Sud, Caixa Popular i el Grupo Ugarte Automoción, ja ha publicat la resolució de la convocatòria. En aquesta edició, han seleccionat 11 dels 24 projectes que s’hi van presentar. Tots els projectes seleccionats estan alineats amb l’Agenda Urbana 2030 i promouen el treball entre associacions d’una mateixa localitat o en l’àmbit comarcal de l’Horta (Horta Sud i Horta Nord).

  La convocatòria anual d’Ajudes a Projectes Interassociatius té com a principi inspirador afavorir la participació ciutadana i enfortir el teixit social de la comarca de l’Horta, contribuint a la realització de projectes de desenvolupament cultural, social o educatiu que promoguen la col•laboració entre associacions.

  A continuació es presenten els 11 projectes premiats, en què participen més de 30 associacions i entitats sense ànim de lucre. 

  PROJECTES PREMIATS EN L’EDICIÓ DEL 2021

  •    ‘Ojos que ven, corazón que siente’, projecte que té com a objectiu visibilitzar i normalitzar la malaltia mental alhora que contribueix a la integració de les persones que la tenen. Presentat per AFPEM Horta Sud i AFEM Torrent. Import de l’ajuda: 2.000€.

  •    ‘Entrenant la igualtat’, projecte per a promocionar l’handbol femení, educar per garantir la igualtat de gènere, de condició i intercultural. Presentat per Club Esportiu Handbol Femení Paiporta i Interampa de Paiporta. Import de l’ajuda: 1.500€.

  •    ‘Fem educació, fem barri, fem poble mitjançant l’esport’, projecte per a utilitzar l’esport com a eina educativa i inclusiva, fomentant la participació del teixit associatiu local, revitalitzant i invertint en els comerços de la localitat i vinculant les famílies al comerç de proximitat. Presentat per Club Esportiu La Fila d’Alfafar, AMPA CEIP La Fila, ACYPAL i altres entitats. Import de l’ajuda: 2.000€.

  •    ‘La ciudad que soñamos: otro Manises es posible’, projecte per a sensibilitzar i corresponsabilitzar el major nombre de ciutadans per aconseguir una ciutat sostenible. Presentat per l’Associació Veïnal Barri Sant Francesc i Alameda Park, Asociación de Vecinos El Carmen-Socusa, Asociación de Vecinos La Mallá y Mas de Nadal. Import de l’ajuda: 1.500€.

  •    ‘Reiniciar’, projecte per a contribuir a reprendre la vida i les relacions en la nostra societat en la “nova realitat” mitjançant activitats de desenvolupament cultural, esportiu, social i educatiu de manera conjunta entre les nostres associacions. Presentat per Fòrum de Catarroja, Unió Musical de Catarroja, Club de Tenis Catarroja i Unió Musical de Picanya. Import de l’ajuda: 1.500€.

  •    ‘Elaboració d’una proposta alternativa de caràcter participatiu per als terrenys de l’antiga Horta del Pouet i l’Alqueria del Rei’, projecte per a definir de manera participativa una alternativa per als terrenys de l’antiga Horta del Pouet, basada en la sostenibilitat social i mediambiental. Presentat per l’Associació de Veïnes i Veïns de Campanar, AC Cantarranes, Fundació ASUT, AMPA Col·legi Públic Giner de los Ríos. Import de l’ajuda: 1.500€.

  •    ‘Oci.sí – oci menors amb necessitats de suport’, projecte perquè els xiquets i xiquetes amb necessitats de suport puguen gaudir del temps lliure millorant la seua qualitat de vida. Presentat per AFACO Quart i AMPA CEIP La Constitució. Import de l’ajuda: 1.500€.

  •    ‘Educació de qualitat i alimentació saludable per a totes i tots’, projecte per a activar els col•lectius més vulnerables mitjançant accions d’alimentació saludable i educació de qualitat per a tots i totes. Presentat per Cor de Vila, Unió Musical d’Alaquàs i Associació Cultural Gastronòmica El Cullerot. Import de l’ajuda: 3.000€.

  •    ‘Haciendo camino’, projecte per a ajudar les dones acollides a augmentar la seua ocupabilitat i facilitar-los les eines necessàries per a millorar la seua qualitat de vida. Presentat per Lloc de Vida – Buscant Alternatives i Servicio Jesuita a Migrantes. Import de l’ajuda: 1.500€.

  •    ‘Dibuja bonito’, projecte per a potenciar l’ocupabilitat del col•lectiu de persones amb diversitat funcional a través de la creació d’una marca dissenyada pel col•lectiu mateix. Presentat per l’Associació Pro-discapacitats de l’Horta i Asociación Mujer, Ocio y Trabajo. Import de l’ajuda: 2.000€.

  •    ‘Cohesión a través de la innovación digital’, projecte per a promoure la col•laboració entre associacions i institucions del barri de Torrefiel i desenvolupar accions que potencien els objectius de l’Agenda 2030. Presentat per l’Associació de Veïns de Torrefiel. Import de l’ajuda: 2.000€.

  L’IMPACTE DE LES AJUDES
  En els 27 anys de la convocatòria de Projectes Interassociatius s’han lliurat ajudes per valor de 268.671€, repartits entre 169 projectes i més de 430 entitats subvencionades. Amb les Ajudes a Projectes Interassociatius de Caixa Popular, la Fundació Horta Sud i el Grupo Ugarte Automoción es mobilitzen recursos per donar resposta a les necessitats des de la mateixa societat civil, enfortint el treball en xarxa, incrementant la participació i construint ciutadania.

Noticias anteriores