Actualitat

 • Notícies

  Caixa Popular dona el seu suport a les cooperatives nicaragüenques amb la seua iniciativa de desenvolupament internacional

  Grup de Cooperació de Caixa Popular en una visita a Nicaradua

  Caixa Popular, a través del seu Grup de Cooperació, desenvolupa iniciatives solidàries en què participa la resta de l’equip de l’entitat financera, amb la finalitat d’aconseguir un món més responsable, just i sostenible.

  La cooperativa de crèdit valenciana manté una aliança amb la fundació Pau i Solidaritat i amb l’ONG nicaragüenca CIPRES a través de la qual es desenvolupen projectes de capacitació a socis amb responsabilitat directiva en 10 cooperatives de crèdit de diferents regions de Nicaragua. L’objectiu principal d’aquestes cooperatives és assegurar la sobirania alimentària i millorar les condicions higièniques de les famílies sòcies.

  Durant l’últim any, i a causa de la crisi sanitària mundial, s’ha donat continuïtat a aquest projecte a través del voluntariat tècnic en línia amb sessions virtuals i reunions de seguiment per a ajudar a avançar en el pla estratègic les cooperatives nicaragüenques.

  En els inicis del projecte aquestes persones van rebre formació a Nicaragua, posteriorment quatre d’elles, dos gerents i dos presidents, van acudir a València durant una setmana per complementar la formació en Caixa Popular, amb el compromís de divulgar el que van aprendre a la resta de les cooperatives. A més, també es van organitzar visites i tallers per compartir experiències amb altres cooperatives valencianes que van resultar molt enriquidores.

  Dins de les iniciatives que desenvolupa Caixa Popular en el seu compromís per la cooperació al desenvolupament internacional destaca també la campanya “Un dia de salari”, en què, de manera voluntària, els treballadors i les treballadores aporten el salari d’un dia i Caixa Popular duplica la quantitat recaptada. La quantitat recaptada es destina a projectes d’àmbit local i internacional.

Noticias anteriores

No se ha configurado el bloque correctamente