Actualitat

 • Notícies

  Caixa Popular i Florida Universitària lliuren els Premis ODS del 2022

  L’alumnat de graus i postgraus de Florida Universitària rep els guardons en sengles cerimònies de graduació

  Caixa Popular i Florida Universitària lliuren els Premis ODS del 2022

  Florida Universitària i Caixa Popular han donat a conéixer els premiats de la 4a edició de Premis ODS que organitzen totes dues entitats. Els premis es van lliurar en la cerimònia de graduació de graus i postgraus de Florida Universitària. Mercedes Herrero Montagud, directora de Florida Universitària, i Francisco Machado Falcó, responsable d’Universitats i Centres d’Ensenyament de Caixa Popular, van fer lliurament dels guardons en l’acte de graduació de l’alumnat. La valoració dels projectes presentats ha atés els criteris definits en les bases dels premis:

  •    Qualitat tècnica a través de la qualificació obtinguda en el treball o el projecte 
  •    Grau de contribució del projecte o el treball als ODS
  •    Transferència o possibilitat d’aplicació o desenvolupament pràctic del seu contingut.
  •    Grau d’innovació de les aportacions del projecte o el treball. 


  Els Premis ODS de Florida Universitària i Caixa Popular reconeixen la qualitat acadèmica i l’impacte dels treballs i els projectes duts a terme sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides. 
   
  La finalitat d’aquests premis l’estudiantat de coneixements, habilitats i motivació per a entendre i abordar els ODS, fomentar i promoure’ls com a tema d’investigació i contribuir a la generació de solucions de desenvolupament sostenible. 

  Aquests objectius inclouen, a més de posar fi a la pobresa en el món, altres punts com: erradicar la fam i aconseguir la seguretat alimentària; garantir una vida sana i una educació de qualitat; aconseguir la igualtat de gènere; assegurar l’accés a l’aigua i l’energia; promoure el creixement econòmic sostingut; adoptar mesures contra el canvi climàtic; promoure la pau i facilitar l’accés a la justícia.

  Els ODS plantegen reptes socials, econòmics i mediambientals complexos que exigeixen canvis econòmics, educatius, tecnològics i socials rellevants.

  En definitiva, es tracta de premiar treballs i projectes relacionats amb iniciatives econòmiques, educatives, tecnològiques i socials que contribuïsquen a l’assoliment dels ODS i, per tant, a promoure un desenvolupament sostenible a escala local, nacional i global.


  En la categoria individual, el Premi ODS al Millor Treball Final de Grau va ser per a Álvaro Mesa Pardo, del Grau en Enginyeria Mecànica, pel treball ‘Disseny de procés i maquinària industrial per a l’obtenció de fibres de cànem’, dirigit per la doctora Maria Dolores Reyes Tolosa.


  D’altra banda, el Premi al Millor Treball Final de Màster va ser per a Roberto Atiénzar Navarro, del Màster Universitari en Professor d’Educació Secundària pel treball ‘Objectius de Desenvolupament Sostenible aplicats a l’educació’, dirigit pel doctor Enric Ortega Torres

  El Premi al Millor Projecte Final de Grau LEINN va ser per a Claudia da Cunha Velho, pel treball ‘Desenvolupament d’un servei dins d’una nova línia de negoci de formació en KM ZERO’, dirigit pel coach Benjamín Monrabal Orts.

  En la categoria per equips el Premi al millor projecte integrat/interdisciplinari de Grau Universitari ha sigut per a l’equip format per Joan Belinchón Folgado, José Ariel Borrull Molina, Héctor Escoms Ferri, Jorge Hernando Álvarez, Jose Vicente Jordá Gisbert, Marcos Magallo Beamud, i Miguel Ángel.

  Sambernardo Mansilla, del Grau en Enginyeria Mecànica, Pel seu projecte ‘Hydropower’, dirigit pel doctor Rafa Sánchez Grandia.

  I en el cas del Premi al millor projecte Grau Leinn ha sigut reconegut l’equip liderat per José María Trigueros Esteve, membre de l’empresa Keikoa, pel seu projecte ‘Toppo’.


  Des de Caixa Popular i des de Florida Universitària han felicitat els guanyadors i guanyadores i han transmés l’agraïment a la resta dels participants i a l’equip docent en la promoció i la difusió d’aquests premis.

Noticias anteriores